Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 10 травня 2024
23:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі показали виставу «Лисиця з лісу Шінода» традиційного японського лялькового театру

У Дніпрі показали виставу «Лисиця з лісу Шінода» традиційного японського лялькового театру

У Дніпропетровському академічному обласному українському молодіжному театрі в рамках фестивалю «Японська осінь у Дніпрі» пройшла вистава «Лисиця з лісу Шінода» за участю шести акторів традиційного японського лялькового театру «Сарухачі-дза».

«Фестиваль «Японська осінь в Дніпрі» готували давно. Минулого року у нашому місті вдало пройшли «Дні Японії у Дніпрі». Тому у 2017 році ми вирішили провести різноманітні заходи. Міська рада організувала проїзд, проживання та харчування митців», – зазначила начальник управління економічного розвитку та інвестицій департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міськради Наталія Чернишова.
Спектакль створено на основі японського традиційного твору, якому більше 400 років. Сюжет нескладний, тому людям було зрозуміло, про що розповідь. Під час вистави майстер співав японською та грав на музичному інструменті. Водночас на сцені актори з ляльками ілюстрували цю історію.

Японські митці сказали, що в Дніпрі вони вперше.

«Через брак часу ми не встигли досить добре подивитися місто. Але побачили, що воно велике, при цьому спокійне та красиве. Головне враження – дуже смачна їжа. Ми їли вареники, сало, борщ з пампушками. Було дуже смачно», – сказав керівник театрального колективу «Сарухачі-дза» Нішіхаші Хачіробей.
Вистава «Лисиця з лісу Шінода» стала заключним заходом фестивалю «Японська осінь у Дніпрі». Нагадаємо, він проходив з 25 жовтня по 12 листопада за підтримки мера Дніпра Бориса Філатова, Посольства Японії в Україні та Українсько-японського Центру Київського політехнічного інституту. Головною метою фестивалю було ознайомити дніпрян з японською культурою.

«Ми знаємо, що в Дніпрі багато поціновувачів японської культури, починаючи з мера Бориса Філатова. Розробляючи програму, ми порадилися з керівництвом міста, щоб показати те, чого ще не було у Дніпрі. У мешканців міста немає можливості доторкнутися до Японії, адже географічно вона знаходиться далеко, тому ми раді, що можемо дати можливість ознайомитися з культурою нашої країни за допомогою подібних фестивалів. Конкретних планів на майбутнє ми поки не маємо, але хочемо продовжувати такі заходи», – сказав другий секретар Посольства Японії в Україні Хошіно Юічі.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті