Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
01:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі триває тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом

У Дніпрі триває тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом

З 30 жовтня по 3 листопада у Дніпрі триває тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом. Основна мета заходу – підвищення поінформованості мешканців щодо небезпеки, яку несе це захворювання.

Про це під час прес-конференції 2 листопада повідомила головний терапевт департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Тетяна Кравець.

Вона зазначила, що за 9 місяців цього року у місті інсульт перенесли 1 тис. 37 осіб, за аналогічний період минулого року – 1 тис. 67 осіб. Також вона додала, що у кожній амбулаторії загальної практики-сімейної медицини всі охочі можуть зробити необхідні аналізи. Наприклад, виміряти масу тіла, тиск, лабораторні дослідження крові, ЕКГ тощо.

«Медики розповідають пацієнтам про фактори ризику виникнення інсульту, серцево-судинних захворювань, дієтичне харчування, фізичну активність та й загалом про дотримання здорового способу життя», – зазначила вона.

За словами головного терапевта департаменту, серед факторів ризику інсульту: підвищений артеріальний тиск, порушення серцевого ритму, атеросклероз судин, цукровий діабет, надмірна вага, низька фізична активність, хронічний стрес, паління та зловживання алкоголем.

Тетяна Кравець також нагадала про впровадження державної програми «Доступні ліки» для профілактики та лікування хворих на серцево-судинні захворювання. Суть програми – відшкодування вартості лікарських засобів, виписаних за пільговими рецептами сімейних та дільничних лікарів. На сьогодні близько 151 тис. дніпровців беруть участь у цій програмі і отримують пільгові рецепти, з них – 121 тис. із серцево-судинними захворюваннями.

Зі свого боку в.о. головного лікаря Дніпровського міського центру здоров'я Павло Мамай зазначив, що останнім часом інсульт значно «помолодшав». Зафіксовано випадки, коли він трапився у 25-30-річних.

«Статистика невтішна: 30-40% від хворих на інсульт помирають впродовж першого місяця і до 50 % – впродовж першого року від початку захворювання. 20-40%, що вижили, стають залежними від сторонньої допомоги, і лише близько 10% повертаються до повноцінного життя. Тому закликаємо мешканців відмовитися від шкідливих звичок, більше рухатися, вживати овочі і фрукти», – наголосив він.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті