Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
11:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Після реконструкції дитсадок у Голубівці зможуть відвідувати 220 дітей

|«« «« »» »»|

У селі Голубівка Новомосковського району завершується реконструкція дитсадка «Сонечко». Наразі в дошкільному закладі виховуються 120 дітей – після перебудови кількість місць збільшиться вдвічі, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Ніяких черг у дитячі садки – таку задачу ставить Президент України Петро Порошенко. Малеча кожного населеного пункту має виховуватися в сучасних і комфортних умовах, – наголосив Валентин Резніченко. – Цьогоріч на Дніпропетровщині ремонтуємо та реконструюємо садочки в чотирьох містах та восьми селах, – а це додаткові місця ще для 1140 дітей».

Коли у 1994 році в Голубівці звели садок, його відвідували більше двохсот дітей. Проте демографічна криза у країні змусила скоротити кількість груп удвічі – а ліву частину будівлі взагалі перестали експлуатувати. Нині в селі знову багато малечі, тож ДніпроОДА взялася за реконструкцію дитсадка.

«Стан дитсадка був плачевний: дах протікав, стіни побив грибок, а в лівому крилі й зовсім гуляв вітер. Та очі бояться, а руки роблять, – підрядник Сергій Бондарь розказав, з чого довелося розпочинати будівельникам.

За рік у запустілому приміщенні підрядники оновили все: від комунікацій до шпалер, а на місці непрацюючого басейну створили сучасний спортзал. В усій будівлі садка замінили майже 200 вікон і 2 тисячі квадратів покрівлі, наразі завершують утеплювати фасад енергозберігаючим матеріалом.

«Сільська рада не змогла б потягнути такий ремонт власним коштом, бо наш річний бюджет ледь дотягує до 7 мільйонів гривень, – зауважив голова Голубівської сільради Олександр Нездійминога. – Садок змінюється кардинально. Ремонт роблять з урахуванням побажань і вихователів, і батьків. Дітям тут буде комфортно».

Нині в «Сонечку» виховуються 120 дітей – після реконструкції кількість місць зросте вдвічі. У садочку кажуть, готові приймати малечу навіть із сусідніх сіл.

«Діткам дуже подобається в нашому садочку. Для їхнього розвитку створені всі необхідні умови: кімната казки, космічна кімната, психологічна кімната для розвантаження», – розказала виконуюча обов'язки завідуючої дитсадком Ольга Залозна.

Місцева мешканка Олена Лючева вважає реконструкцію дошкільного закладу великою подією не тільки для села, а й для всього району. «Садок не впізнати. Тепер він буде теплішим і комфортнішим. Тут виховується мій старший синок. Молодшому – поки що місяць, та як підросте, теж обов'язково піде сюди», – поділилася жінка.

На Дніпропетровщині за останні два роки створили 2,5 тисячі нових місць у дитсадках. У Слобожанському та Дніпрі збудовано «з нуля» два сучасні садки на 220 малюків кожен. Наразі ДніпроОДА будує ще чотири дошкільні заклади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті