Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
15:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спортивна столиця: Dnipro ATB Marathon зібрав майже 2 тис. бігунів з України та світу

|«« «« »» »»|

24 вересня у Дніпрі стартувала масштабна спортивна подія – Dnipro ATB Marathon. Захід відбувається в рамках програми міського голови «Дніпро – спортивна столиця».

Марафонські дистанції долатимуть понад 1,7 тис. легкоатлетів з України, Швейцарії, Угорщини, Великої Британії. Мер Дніпра Борис Філатов з нагоди початку марафону побажав спортсменам легкого старту.

«Я радий, що марафон став доброю традицією для нашого міста. З кожним роком кількість учасників забігів зростає. Стартових пакетів вистачило навіть не для всіх. Хочу ще раз попросити вибачення у містян через перекриття руху. Та ми претендуємо на звання спортивної столиці й маємо підтверджувати це діями», – зазначив Борис Філатов.

Основні дистанції Dnipro ATB Marathon – 42 км, 21 км і 5 км, а також дитячі забіги та «Миля добра».

«Близько 600 спортсменів біжать повний марафон і напівмарафон. 42 км – це спорт на витривалість. Тож усім стійкості та витривалості», – зазначила президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова.

Серед учасників марафону чимало іменитих спортсменів. Зокрема, учасниця чемпіонату світу, переможниця марафонів та напівмарафонів у Європі Катерина Карманенко, багаторазовий чемпіон світу з напівмарафону Василь Карпович, учасниця 24-годинного забігу Маргарита Левицька, учасник марафону на візку Дмитро Васильцов, переможниця Дніпровського марафону та напівмарафону Ганна Печко, президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, багаторазовий призер, переможець марафонів та напівмарафонів в Україні та світі Олександр Бабарика, а також представник фармацевтичної компанії «Гедеон Ріхтер» Золтан Новак.

Найстаршому з бігунів – 70 років, наймолодшому – лише два.

Головна траса пролягає від площі Героїв Майдану в бік Льодової арени на Заводській Набережній, а також – у бік ж/м Перемога-3 Набережною Перемоги.

Також у рамках цих змагань Дніпро вперше приймає чемпіонат країни з марафонського бігу серед дорослих.

«Це заслуговує на особливу увагу. Ми оцінили торішній рівень проведення змагань. Він був справді вражаючим, – переконаний перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул. – І, незважаючи на те, що було ще кілька міст-претендентів, ми віддали перевагу саме Дніпру».

Під час марафону для бігунів працюють дев’ять пунктів гідратації та харчування. Підготували також 2 тис. літрів води, ізотоніки, 1,5 тонни фруктів і печива.

За станом здоров’я спортсменів стежать фахівці 13 карет швидкої допомоги та дев’ять екіпажів Червоного Хреста. Головний приз Dnipro ATB Marathon – 300 тис. грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Евгений  (26.09.17 11:42): В Восходе намного лучше, спорт Лайф фигня.
Все в Восход!
Відповісти | З цитатою
7878  (25.09.17 16:07): зрадофилы негодуют)) Відповісти | З цитатою
Андрей  (24.09.17 18:51): При этом в другой новости про награждение, бегунов уже 300... куда дели еще 1.7 тыс.?!?! ))) Відповісти | З цитатою
Домохозяйка  (24.09.17 18:49): В спорт лайфе кстати продают абонемент на год, а выгоняют через два месяца, если конечно там пуршить не будете. Тренер 300 грн.одно занятие, ничего не дает и так далее, а самому заниматься не дадут. На массаж чипы покупать нужно и т.д. 14грн в день это неправда, выгоняют у них там свои нотариусы и денег не возвращают. На лоха насчитывают. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Ксения  (24.09.17 18:43): Изотоника!!!
Так они на изотонике бегут? А без фруктов бежать нельзя? Вот бы их в детский дом выгрузить, там же детки растут. Согласна только с водой.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Dp  (24.09.17 15:55): Эти марафоны на самоокупаемости??? Такие расценки...
И старт у ЦУМа утром - побежали спортсмены через давно затертые пешеходные дорожки центрального проспекта. Лучше б не показывали вид с дронов по телеку - честно.
Відповісти | З цитатою
Местный житель  (24.09.17 15:52): Че-то я 2 тысячи человек не увидел. Это разве что пол тысячи наберется с теми, кто по ходу просто рядом проходил. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Полумэр  (24.09.17 14:11): Нам до спортивной столицы, как до Киева раком Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті