Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
16:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровські ліцеїсти стали призерами міжнародного конкурсу GENIUS Olympiad 2017

Дніпровські ліцеїсти стали призерами міжнародного конкурсу GENIUS Olympiad 2017

Учні Комунального навчального закладу Дніпровської міської ради «Хіміко-екологічний ліцей» стали призерами міжнародного конкурсу GENIUS Olympiad 2017, що проходив у Сполучених Штатах Америки. У різних категоріях конкурсу було представлено понад 700 проектів із 70 країн світу. Дніпровські десятикласники Ксенія Коваленко та Ілля Самсонов посіли друге місце в категорії «Наука».

«Такі конкурси допомагають учням зрозуміти, чого вони варті. У школі за їхніми спинами стоять вчителі, які їх знають і можуть пробачити. А тут – тільки учні та суддя. Все відбувається у форматі наукового інтерв'ю. І якщо показати себе й довести свою думку, то вас оцінять», – зазначив науковий керівник проекту дніпровських учасників Вадим Коваленко.

Ксенія Коваленко та Ілля Самсонов представляли розробку під назвою «Механохімічний твердофазний синтез електрохімічноактивних гідроксидів Ni, Ni-Al і Ni-Co». Його суть – в отриманні речовин для суперконденсаторів. Завдяки цьому проекту вибухонебезпечні літієві акумулятори можна буде замінити на суперконденсатори. Отримати результат Ксенії та Іллі допомогла звичайна кавомолка.

«У кавомолці відбувається прискорення, зерна кави розбиваються одне об одного, виходять маленькі частинки кави. За тим самим принципом працюють реагенти: луг та нікель розбиваються один об одного, і ми отримуємо наночастинки. Нашу речовину ми можемо використовувати в суперконденсаторах. Останні можна встановлювати в автомобілі для старту. Також ця система може бути використана у трамваях: електроенергія не знадобиться, вони заряджатимуться на зупинках при використанні суперконденсаторів», – пояснюють юні науковці.

Тепер у планах ліцеїстів створити свій суперконденсатор, перевірити його роботу і, можливо, запустити виробництво.

У конкурсі брала участь іще одна команда з ліцею – Данило та Давид Полохови. Вони посіли четверте місце в категорії «Наука» з роботою, присвяченою синтезу речовин для очищення стоків від формальдегіду.

«На рахунку нашого ліцею – 44 переможці міжнародних конкурсів. Багато успіхів у нас і на всеукраїнському рівні. Науково-дослідницька робота – це особливість нашого закладу. Для цього залучаються представники вишів. Наші діти об'їздили весь світ: вони перемагали в Грузії, Польщі, Мексиці, Білорусі, Нідерландах, США», – зазначила директор КНЗ Дніпровської міської ради «Хіміко-екологічний ліцей» Тетяна Ситник.

Довідка. GENIUS Olympiad – міжнародний конкурс, що проводиться в місті Освіго (США) з 2011 року. Присвячений екології. Участь у ньому можуть брати лише школярі. Конкурс має декілька категорій: наука, музика, мистецтво, бізнес, письменницька творчість, робототехніка, короткометражний фільм.







Gorod.dp.ua на Facebook.


юлия  (12.07.17 17:05): ребята просто молодцы. Поздравляем, приятно что, несмотря на все реформы, в нашей стране все еще много умных и талантливыx дeтей Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (6)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті