Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

12 годин музики та понад 90 виконавців: до «Джазу на Дніпрі-2017» залишилося трохи більше двох тижнів

12 годин музики та понад 90 виконавців: до «Джазу на Дніпрі-2017» залишилося трохи більше двох тижнів

22 та 23 липня у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться унікальна музична подія – відроджений фестиваль «Джаз на Дніпрі-2017».

Цього року на Монастирському острові зберуться понад 90 музикантів. Більшість із них – справжні зірки у світі джазу. Виконавці подарують дніпрянам та гостям міста 12 годин незабутньої музики. Багато з них виступатимуть в Україні вперше.

Цьогоріч фестиваль присвячений сторіччю з дня народження двох джазових легенд: піаніста Телоніуса Монка та вокалістки, першої леді джазу Елли Фіцджеральд. У зв’язку з цим на глядачів чекають унікальні програми. Серед родзинок заходу – поява на одній сцені двох роялів знаменитої марки Steinway.

«На фестивалі «Джаз на Дніпрі-2017» пролунає такий музичний контент, якого Дніпро ще не чув. Це буде різна музика: від мейнстриму до авангардних речей, вокальні та інструментальні виступи», – розповів позаштатний радник міського голови з питань культури, член оргкомітету фестивалю Євген Гендін.

Гостями грандіозної музичної події будуть Патті Остін – володарка премії «Греммі», легендарна американська вокалістка, Бенні Грін (США) і Дадо Мороні (Італія) – двоє топових сучасних піаністів, Джой ДіФранческо – американський органіст, трубач та вокаліст, член зали слави Hammond, Домінік Фаріначчі, представник Лінкольн Джаз Центру в Нью-Йорку, Майкл Мвенсо – куратор молодіжних програм у Лінкольн Джаз Центрі, з унікальним бендом The Shakes та багато інших.

Нові програми та напрацювання на фестиваль привезуть знамениті джазмени родом з Дніпра – Ірина Роділес, Віктор Двоскін та Андрій Кондаков. На сцену також вийдуть гості з Києва та знамениті дніпровські колективи, серед яких – оркестр «Времена года».

Спеціально до джазового фесту на Монастирському острові побудують сцену та залу для глядачів на 1000 місць. Залу буде поділено на фан-зону, ліву й праву трибуни та VIP-сектор. Для всіх глядачів буде доступна фуд-зона. Для власників VIP-квитків напої та закуски будуть включені у вартість квитка. Програма фестивалю розпочинатиметься о 17.30.

«Гостей на Монастирський острів доставлятимуть два теплоходи. Островом будуть курсувати декілька паровозів та навіть рикша», – повідомив керівник Художньої ради при міському голові, член оргкомітету фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

Передуватиме «Джазу на Дніпрі» великий концерт на Фестивальному причалі 21 липня«Молодий джаз», під час якого виступлять не лише дніпровські колективи, що починають свій творчий шлях, а й учасники великої сцени. Вхід на нього для всіх охочих буде вільним. Саме на цьому концерті оберуть переможця, який матиме право виступити на джазовому фестивалі.

Ведучими «Джазу на Дніпрі-2017» цього року будуть музикант Майкл Мвенсо та в. о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

«Я розмовляю п’ятьма мовами, люблю джаз та люблю Дніпро. 6 годин на сцені – це буде справжнім задоволенням для мене. Зараз я готую один сюрприз до фестивалю – побачите, буде цікаво», – розповіла в. о. заступника Бориса Філатова.
Крім цього, 22 та 23 липня у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10) об 11.30 відбудуться безкоштовні майстер-класи відомих музикантів.

«22 липня пройде майстер-клас Майкла Мвенсо, а 23 липня – майстер-класи Домініка Фаріначчі та тріо Венсана Буржекса», – повідомила арт-продюсер, член оргкомітету «Джазу на Дніпрі» Ганна Русскевич.

Детальну інформацію про програму, учасників заходу та вартість квитків, а також адреси всіх квиткових кас можна знайти на офіційному сайті фестивалю.


Gorod.dp.ua на Facebook.


A  (06.07.17 09:00): Отлично, июнь с июлем перепутали ))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті