Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Найбільший парк Покрова з пустки перетвориться на міський центр відпочинку

|«« «« »» »»|

У Покрові Дніпропетровської області закінчується відновлення парку, який носить ім'я відомого археолога Бориса Мозолевського.

Після тривалого запустіння парк знову збирає тисячі городян та гостей міста, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Реконструйований центральний парк Покрова стане не тільки безпечною й комфортною зоною відпочинку, а й культурно-розважальним центром . Ми реалізуємо подібні проекти згідно одного з актуальних завдань Президента Петра Порошенка – покращення життя людей, особливо, у малих населених пунктах», – наголосив Валентин Резніченко.

Колись міський парк ім. Мозолевського був найулюбленішим місцем відпочинку мешканців Покрову. Але більше 20 років тому 8,5 гектарів парку перетворилися на пустку зі славою «небезпечної зони».

«Скільки не піднімалося питання про реконструкцію парку, з мертвої точки воно не зрушувалося. У 2016-му ми розробили проект та подали його на розгляд до ДніпроОДА. Завдяки підтримці команди Валентина Резніченка нам вдалося втілили нашу ідею в життя», – розказав міський голова Покрова Олександр Шаповал.

У парку вже проклали пішохідні доріжки, облаштували роледром, дитячий та спортивний майданчики, відновили освітлення, комунікації та провели автоматичну систему поливу.

«Нещодавно на цьому місці височів справжнісінький ліс. Аби перетворити запустілу територію на комфортну зону відпочинку, зробили багато. В результаті парк вийшов красивий», – зізнався заступник директора підрядної організації Сергій Нестеренко.

Аби осучаснити парк, робітники обрізали аварійні дерева та видалили сухостій. Тепер там ростимуть молоді дерева - цьогоріч уже висадили півсотні кленів.

Частий гість парку – Євген Полковников – приходить відпочивати з онуками та племінниками.

«Я сюди приходив, коли ще був хлопчиною. Тут були атракціони, гірка. Потім все прийшло в занепад, хіба що крокодили не ходили, – пригадує чоловік. – За останній рік парк змінився, його не впізнати. Онукам є, де відпочити, покататися на роликах та велосипеді. Гарний спортмайданчик – можна й самому позайматися».

Наразі підрядники ведуть благоустрій території: готують ґрунт для укладання рулонного газону.

«Газон у рулонах – це дворічна трава, яка укладається на підготовлену площину. Газон приживається швидко й уже за тиждень на ньому можна відпочивати. Це найшвидший спосіб перетворити занедбану ділянку землі на доглянуту. Головна умова –  поливати та стригти таку траву», – зазначив підрядник Олександр Теплов.

Центральний парк Покрова прикрасить фонтан у вигляді кульбаби – його планують запустити у 2018-му.

Gorod.dp.ua на Facebook.


крот  (20.06.17 12:32): Даже в Покрове умеют класть брусчатку лучше чем на проспекте Яворницкого в Днепре. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті