Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
11:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Козацька регата пам'яті Івана Сірка відновлена!

Козацька регата пам'яті Івана Сірка відновлена!

На початку липня у Дніпрі стартує всеукраїнська «Козацька регата пам'яті Івана Сірка». Пройде вона за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова.

Учасники пропливуть козацькими шляхами через 5 областей України – Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську та Одеську. Містами – Дніпро, Запоріжжя, Нікополь, с. Капулівка, Херсон, Очаків, з фіналом в Одесі. Наступного року організатори планують зробити кінцевим пунктом призначення протоку Босфор і таким чином вивести регату на міжнародний рівень!

Регата названа в честь кошового отамана Івана Сірка, який здобув багато морських перемог, був козаком-характерником та православним воїном і проходив свого часу той шлях, який цього річ пройдуть учасники регати.

«Для нас важливо пам'ятати та повертатися до свого історичного та героїчного минулого. Україна славиться своїм козацьким рухом. В кожному з нас живе дух волелюбних козаків-нащадків. Ми повинні на таких прикладах прищеплювати дітям любов до України та всього національного. Крім того, це гарний бренд для України, як країни з величезним культурним надбанням та традиціями. Наші козацькі пісні визнали нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО. Дніпропетровська обласна рада активно підтримує такі заходи, впевнений, що регата обов'язково сягне міжнародних масштабів», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Заступник голови обласної ради Антон Кумановський разом з організаторами регати провів анонсуючи прес-конференцію.

«Для області важливо, що гарні патріотичні традиції відроджуються та підтримуються громадськими організаціями. Впевнений, що традиції регіонального та загальнодержавного рівня стануть міжнародними. Україні та Дніпропетровщині є що показати та чим пишатися», - зазначив він.

Організатори регати – Дніпровська духовна семінарія УПЦ КП, Українська асоціація класичних яхт, Громадська організація «Життя на воді». За їх словами, у кожному місті, через який пройде регата будуть проходити культурно-розважальні заходи та концерти, а в акваторії розгорнуть дитячий вітрильний спорт.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (4)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті