Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
13:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі стартувало голосування за найкращі проекти «Бюджету участі»

У Дніпрі стартувало голосування за найкращі проекти «Бюджету участі»

Обрати найліпші розробки та проекти «Бюджету участі» можна протягом місяця: з 24 квітня до 24 травня. У першу ніч від початку голосування зараховано вже півтисячі оцінок містян.

Переможців проекту партиципаторного бюджетування, який став популярним у багатьох країнах світу, у Дніпрі оголосять до 8 червня.

Ознайомитися з ініціативами-учасниками можна за посиланням: https://adm.dniprorada.gov.ua/.

«Це був дуже потужний етап роботи експертної комісії. Дякую їй за це. Загалом протягом лютого дніпряни подали до «Бюджету участі» 295 проектів. До етапу голосування не дійшло 12% проектів. Їх відхилили через технічні невідповідності», – зазначила в. о. заступника міського голови Яніка Мерило під час прес-конференції 24 квітня.

Пілотний проект партиципаторного фінансування у Дніпрі зібрав майже рекордну для країни кількість ініціатив – більше заявок зареєстровано лише в столиці. Після розгляду експертними комісіями на голосування виставили 102 великі розробки, загальна вартість втілення яких сягає близько 51 млн грн, а також ще 156 менш масштабних на суму понад 22 млн грн.

Найбільше ініціатив – це екологічні, спортивні проекти та розробки в гуманітарній сфері.

Кожен дніпрянин зможе віддати свій голос за два малих та два великих проекти.

Підтримати вподобані ідеї та розробки можна за допомогою платформи «Громадський проект» – із використанням BankID та електронно-цифрового підпису. Також зробити свій вибір можна у Центрі надання адміністративних послуг та 13 бібліотеках (перелік розміщено на сайтах http://dniprorada.gov.ua, https://adm.dniprorada.gov.ua).

«Загальна вартість поданих проектів – 73 млн грн. Спочатку на «Бюджет участі» було закладено 10 млн грн. За підтримки міського голови Бориса Філатова в ході 19-ї сесії міської ради суму вдалося збільшити до 16 млн», – сказав голова постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников.

Протягом голосування автори проектів можуть самостійно рекламувати власні розробки. Як зробити цей процес більш ефективним, у мерії планують розповідати під час спеціальних тренінгів.

Почати втілювати проекти-переможці міськрада має намір вже наприкінці літа.

Зазначимо, що для реалізації «Бюджету участі» мерія Дніпра приєдналася до проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи в Україні (ЗМФІ-II) впровадження», що реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та передбачає впровадження онлайн-сервісу «Е-сервіс «Громадський проект». Наразі платформою «Громадський проект» користується 21 місто України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ссылка работает  (25.04.17 08:48): уже поправили Відповісти | З цитатою
Яна  (25.04.17 08:44): Не открывается. Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (24.04.17 22:17): Ссылка, которую представили на сайте "редиректит" на 404. Поправьте, чтобы можно было увидеть список инициатив. Спасибо Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті