Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
22:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровські студенти навчатимуть ровесників іноземним мовам

|«« «« »» »»|

Обласна влада підтримує проекти з навчання студентами своїх ровесників. ДніпроОДА готова надавати під такі ініціативи приміщення та інформувати про них молодь.

Про це сказала начальник відділу науки і вищої освіти департаменту освіти і науки ДніпроОДА Ірина Шумік на відкритті безкоштовних мовних курсів «Молодь для молоді»

«Підхід, коли для молоді проводять заняття їх ровесники, дозволяє уникнути певного дискомфорту, тому що вони мають однакові цінності і зацікавлення. Це дозволяє їм говорити однією мовою і на актуальні для них теми. ДніпроОДА підтримує такі ініціативи і ми вдячні нашим партнерам за співпрацю. Це дає гарні результати і можливість покращити якість занять», - зазначила Ірина Шумік

ДніпроОДА підтримала ініціативу ще на її початку, близько двох років тому, додала Ірина Шумік. За її словами, тоді для занять молоді надавалися приміщення у будівлі адміністрації

«Ми з радістю долучилися, навіть деякі співробітники нашого департаменту ходили на ці курси. Цей проект є надзвичайно актуальним», - сказала вона.

На відкритих 13 квітня курсах молодь вивчатиме 3 мови: англійську, німецьку, польську. Німецька та англійська обрані як найуживаніші сьогодні в світі. Польська – як своєрідний новий тренд, оскільки багато молоді їде до Польщі на навчання та роботу. Навчання триватиме два місяці, а після його закінчення учасники отримають відповідний сертифікат.

«Ми дуже сподіваємось, що цей проект буде мати успіх… Ця методика сприяє підвищенню якості отриманих знань», - зауважила Ірина Шумік.

Ініціатива з безкоштовного навчання молоді іноземним мовам проводиться уже вчетверте, розповіла координатор проекту Марина Богуславська.

«У нас набрано п'ять груп, приблизно десять осіб кожна. Ми не відходимо від граматики та основних правил, але сенс у тому, що діалог проходить «на рівних», і учасники легше сприймають інформацію», - сказала вона.

Серед викладачів – нещодавні випускники та студенти вишів Дніпра.

«Я захопився Польщею, її мовою і культурою, це стало моїм хобі. Тепер є певні навички, багаж знань, мене запросили до проекту, і я тут викладаю польську… Є викладачі, з нестачею практики, є студенти, яким важко ходити на дорогі курси. Тому така взаємовигідна можливість – об'єднати викладачів і студентів – зараз дуже актуальна», - вважає один з викладачів проекту Микола Решетняков.

Загалом навчатися будуть більше п'ятдесяти студентів. У кожного з них своя мотивація. Одна з популярних причин – вивчити мову для підняття своєї «вартості» на ринку праці.

«Я прийшов на курси німецької, тому що хочу подивитися світ, з'їздити до Німеччини і знайти там роботу», - сказав студент Олександр Кириченко

На курсах студентам дадуть базу іноземних мов, досвід спілкування у розмовному та діловому стилях і навіть сленгом.

Проект «Молодь для молоді» реалізується в рамках програми «Молодіжний лідер» Німецького товариства міжнародного співробітництва. Проект здійснює громадська організація «Європейська молодіжна спільнота» за фінансової підтримки німецьких партнерів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (16.04.17 17:44): Молодцы ребята, делают полезное дело. Відповісти | З цитатою
Жанна  (14.04.17 16:53): интересно. а в европе учат украинский язык? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті