Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
20:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кам’янський театр запрошує на прем’єру

Кам’янський театр запрошує на прем’єру

27 квітня в театрі імені Лесі Українки вперше на професійній сцені Кам’янського буде втілено найпопулярніший національний драматургічний твір – «Наталку Полтавку» Івана Котляревського.

Про це повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Ірина Федорова.

Першою ластівкою української драми, праматір’ю українського театру, вічно молодою, чарівною своєю простотою називали корифеї славнозвісну п’єсу. Це й справді дивовижний твір, що переміг простір і час та досі не розкрив до кінця усіх своїх таємниць.

У чому ж секрет двовікового сценічного успіху «Наталки Полтавки»? Які генетичні коди приховуються в її наївному сюжеті? Чи здатна ця знакова п’єса і досі вести на рівних діалог з нашим буремним сьогоденням?

Здатна і повинна, – вважає режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков. Шанувальники театрального мистецтва в Кам’янському добре знають, як безпомилково обирає художній керівник театру імені Лесі Українки класичні п’єси для постановки. На його думку, мовою класики треба розмовляти з глядачами про сучасні, цікаві та актуальні саме зараз проблеми.

Лише за останні чотири роки Сергієм Чулковим поставлені спектаклі «Тартюф», «Забути Герострата», «Гамлет» – кожен з них мав великий глядацький резонанс, здобув чимало нагород на фестивалях. Отже, можна сподіватися, що й до невитіюватої історії про те, як гарна дівчина Наталка вірно чекала свого Петруся, майстер знайде «золотий ключик», надасть їй сучасного звучання, введе нинішні ритми та поняття, проявить те, що пішло у тінь.

Майже три місяці велася в театрі велика підготовча робота, прискіпливі пошуки сценографічного рішення, репетиції оркестру, що буде виконувати прекрасну музику Миколи Лисенка, глибоке занурення режисера та акторів у колоритні тексти Котляревського, постановка оригінальних хореографічних номерів, напружені заняття педагога з вокалу із солістами та хором, створення унікальних декорацій і костюмів.

Якою ж буде ця вистава театру імені Лесі Українки? Що нового і важливого дізнаємося з класичної хрестоматійної «Наталки Полтавки»? Відповіді отримаємо дуже скоро, адже незабаром – прем’єра.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті