Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
10:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як і де оформити ID-паспорт?

Як і де оформити ID-паспорт?

Замість паспорта громадянина України – нова пластикова ID-картка. Інформація про особу – на електронному чіпі, зміна документа – кожні 10 років. Такий паспорт найбільш захищений від підробок, ним зможе скористатися тільки власник. Як отримати документ нового зразка – у відеорубриці ДніпроОДА.

«Мене давно цікавило питання, як оформити ID-паспорт?» – запитує житель Дніпра Ігор Похіленко.

Відповідає заступник начальника управління департаменту економічного розвитку ДніпроОДА Олена Лічманенко:

«З минулого року громадяни України отримують паспорти у вигляді ID-картки. Документ має безконтактний електронний носій, на який записується конфіденційна інформація про людину. Відповідно до українського законодавства, внутрішній паспорт нового зразка видається з 14 років.

Аби отримати ID-картку, треба звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем реєстрації. Якщо ви змінили прізвище, зіпсували чи втратили ID-картку, то повторно можна звертатися до будь-якого підрозділу ДМС на території України.

Дані кожної особи вносяться до Єдиного державного демографічного реєстру і людині присвоюється особливий унікальний номер.

Для отримання ID-паспорта треба подати певні документи. Якщо це в 14 років – то свідоцтво про народження, довідку про реєстрацію місця проживання, паспорти батьків.

Для тих, хто отримує ID-картку вперше, послуга безкоштовна. Якщо ви міняєте паспорт громадянина України у формі книжечки, тоді картка коштуватиме 279 гривень. За прискореною процедурою – 366 гривень.

Якщо дитина отримує картку у 14 років, строк її дії – чотири роки. Після 18-ти документ видаватиметься на 10 років.

Заяву на оформлення паспорта можна подати і через Центр надання адміністративних послуг за місцем проживання.

Незабаром паспорт нового зразка можна буде отримати у ЦНАПі при Олександропільській сільській раді. Це перший ЦНАП на території Дніпропетровщини, який придбав спеціалізовану робочу станцію для оформлення й видачі біометричних паспортів. На черзі – Кривий Ріг та Кам’янське».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Анна  (05.03.19 08:17): Подскажите мне пожалуйста , ребенку нужно получить паспорт 14 лет,прописка не Днепр,мало того ещё нужно искать его папу, чтобы взять копию паспортных данных . С которым я не проживаю уже 14 лет.И не имею представления где он!В эмиграцийной службе по месту регистрации сказали ,что не выдадут паспорт ребенку ,пока я не найду отца его! Абсурд ! Где мне его искать?! Не ужели 21 век, нельзя дать запрос в какие то службы в Днепре для установления личности и подтверждение отца! И почему нельзя получить ребенку паспорт по месту жительства? Кто сталкивался с таким ? Подскажите!? Відповісти | З цитатою
Юрий  (08.04.17 23:56): Почему в статье не указано ни одного адреса, где можно произвести обмен паспорта в Днере? Відповісти | З цитатою
Раиса V  (08.04.17 07:23): Паспорт, должен выглядеть соответственно достойно, а не как маленький и никчемный пластик. Этот ID-паспорт должен. быть лишь приложением к паспорту, и вообще должен быть всего лишь, как носитель всей информации на человека, которую, кто то очень хочет почему то знать.
И думаю, что должен выдаваться вообще бесплатно!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
патриот  (07.04.17 21:19): в Васильковке станция уже пол года стоит, нету балбесов чтобы ее настроит Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті