Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як АТОвці у ДніпроОДА грали в «Мафію»

|«« «« »» »»|

Логіка, пам'ять, кмітливість і артистизм – усе це демонстрували АТОвці під час гри «Мафія». Інтелектуальний майданчик розгорнувся у ДніпроОДА.

20 учасників розбилися на дві команди. Вираховували мирних жителів та мафіозі. Учасниками захоплюючого процесу були як досвідчені гравці, так і новачки.

«Мафія» – командна психологічно-рольова гра з детективним сюжетом. Пограти в неї зібралися бійці АТО та їхні родини. Гральний майданчик – у ДніпроОДА.

«ДніпроОДА продовжує ламати стереотипи. АТОвці проходять реабілітацію не тільки в санаторіях, а й на спортивних майданчиках, танцполах, творчих вечорах. Тепер грають у популярну гру «Мафія». З такою ініціативою виступили самі хлопці – ОДА ідею підтримала. Будемо проводити такі заходи й надалі. Це інтелектуальний відпочинок та емоційне розвантаження», – зазначила координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Головні персонажі гри – мирні жителі та мафія. Мешканці намагаються вирахувати мафіозі. Злочинці ведуть війну проти мирного населення. Такий сюжет гри. За двома столами – по десять гравців. У грі дві фази – день і ніч. Вночі гравці «засинають» і надягають на очі маски.

«Минулоріч змагалися у спорті, тепер – в інтелекті. Підказали гру «Мафія». Не всі знають, як в неї грати. Це ще більше захоплює. Зібралися АТОвці та їхні родини. Хлопцям це цікаво, їм треба відволіктися від війни», – розказав один з ініціаторів інтелектуальних змагань Андрій Городецький.

З кожним ходом напруженість загострюється. Жоден мирний мешканець достеменно не знає, хто у грі належить до команди супротивника. Мафії доводиться залишатися в тіні, вміло викручуватися і маскуватися під чесних.

АТОвець Сергій Копчик приїхав на гру з Нікополя. Там він створив клуб гравців в «Мафію». Головні відвідувачі – демобілізовані.

«Вперше зіграв у «Мафію», коли проходив реабілітацію на Західній Україні. Правила ніхто не знав, але коли почали грати – не могли відірватися. Після повернення додому організував гральний клуб. Правила прості. Їх можна опанувати за п'ять хвилин. Гра різнопланова, психологічна, цікава, розвиває інтуїцію», – каже Сергій Копчик.

В основі – спілкування та обговорення між учасниками. Постійно – обман, підступність, укладання і порушення договорів. Мета гри – вижити своєю командою. Ця гра непов'язана з грошима, не потребує фізичної підготовки. Вона просто дає інтелектуальне задоволення.

Для Сергія Пайоли із Дніпра це дебютна гра.

«Мені подобаються різні ігри для розуму. Але в «Мафію» граю вперше. Прийшов разом із сином. Можна відволіктися від поганих думок, які нагромаджуються після служби, зав'язати нові знайомства», – вважає АТОвець.

Гра продовжується до повної перемоги однієї з команд. Виграє та, чиї суперники повністю або «ув'язнені», або «вбиті».

Михайло Тонконогий – суддя змагань. У нього за плечима – 10-річний досвід гри в «Мафію».

«Суддівство – за традиційними правилами Федерації інтелектуальної гри «Мафія». Граємо три раунди. Кращі визначаються у фіналі. Вчимося розпізнавати брехню, будувати логічні ланцюги, робити висновки», – розказав Михайло Тонконогий.

Перемогла дружба. Серед найкращих гравців – Євген Пахомов, Тетяна Кінах та Валерія Кулікова. Найкраще вжився в роль голови мафії – Сергій Копчик. Смачний торт – для всіх учасників.

Краще один раз зіграти, ніж сто раз почути. Долучайтеся до Спорт-ліги АТО.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті