Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі бійці АТО, їхні рідні та волонтери змагалися за першість в шахах і шашках

|«« «« »» »»|

Хто найкраще грає у шахи та шашки, вирішували бійці АТО, їхні рідні та волонтери. До змагань приєдналися близько 30 учасників. Переможці отримали медалі та дипломи, всі разом – чудовий настрій. Як це було – далі.

Сергій Пайол грає в шахи вже 45 років. Ще в дитинстві інтелектуальній грі його навчив батько.

«Стараюся регулярно брати участь в спортивних заходах. Вже грав у теніс, більярд, волейбол, міні-футбол, - розповів боєць 17-ї танкової бригади Сергій Пайол. - Сьогодні розраховую на перемогу в шахах. Грав у них не лише вдома з батьком, а й на передовій. Це допомагало нам з побратимами відволіктися».

У шестирічної Єви Семенко досвіду менше, та дівчинка все одно впевнена в перемозі.

«Я уважно дивлюся, думаю і вже розумію, як потрібно ходити. Мої суперники – хлопчики старші за мене. Але все одно розраховую на перемогу, адже ходжу в шахову школу та маю 4 розряд», - поділилася дівчинка.

Турнір з шахів та шашок організували волонтери. До нього приєдналися близько 30 бійців АТО, їхніх рідних та волонтерів. 10 учасників змагалися в шашках, 14 дорослих та троє дітей - у шахах.

«Змагання з шахів проводимо за швейцарською системою. Пари гравців сходяться між собою. Спочатку випадково, потім закономірно – сильні з сильними, слабші – зі слабшими. Хто набрав більше очок – той і переміг, - пояснив головний суддя змагань Микола Грива. – Окремо змагаються діти».

Переможці турніру отримали медалі та дипломи.

«Багато демобілізованих ведуть замкнений спосіб життя. Щоб їм допомогти, команда Валентина Резніченка та волонтери організовують спортивні змагання. Хлопці починають спілкуватися, виходити в світ, призвичаюються в мирному житті. Наша мрія – створити обласну спортивну федерацію АТО», - зазначив радник голови ДніпроОДА Іван Начовний.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті