Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як уникнути глаукоми та вчасно діагностувати хворобу: поради лікарів

Як уникнути  глаукоми та вчасно діагностувати хворобу: поради лікарів

Відчуваєте, що гірше стали бачити в сутінках? Періодично перед очами з'являються райдужні кільця? Мерщій до лікаря – це може бути глаукома. Якщо вчасно виявити хворобу, зір можна зберегти.

Глаукома, яку не лікують, неминуче призведе до сліпоти. Як уникнути недугу та які дослідження очей слід проходити регулярно - порадив головний офтальмолог області Валерій Сердюк.

«Зараз є така тенденція: люди звертаються до лікарів надто пізно. Дарма! Вчасна діагностика глаукоми дає більше шансів зберегти зір на все життя. Якщо не лікувати недуг, як правило, людина сліпне протягом 7 років», - розповів Валерій Сердюк.

Лікар наголосив: після 45-ти щорічне вимірювання очного тиску – обов'язкове. Проте додав: глаукома молодшає, відтак уважнішими до свого здоров'я слід бути й молодим людям.

«Помічаєте, що починає по гіршуватися зір в сутінках, або бачите перед очима райдужні кола? Мерщій зверніться до лікаря. Йдіть з оптимізмом, адже це може бути ще не хвороба. Але перевіритися у фахівця слід обов'язково», - наголосив головний офтальмолог області.

Щоб попередити глаукому, Валерій Сердюк порадив більше рухатися та уникати стресів.

«Коли людина рухається, у неї добре відбувається обмін в організмі, а отже і в оці, - зазначив він. - Стреси можуть призводити до підвищення артеріального та внутрішньоочного тиску».

У Дніпропетровській області на глаукому хворіють 18 тисяч людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Смешной совет  (08.03.17 20:12): Старый совет от офтальмолога: еженедельно мойте волосы детским шампунем, который не вызывает слёз. При этом старайтесь держать свои глаза открытыми, чтобы на них попадали шампунь и вода. Это такая "пассивная" мойка глаз. Глаукомы это не отвратит, но её наступление в какой-то мере затормозит. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті