Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 12 червня 2024
11:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько 700 літніх студентів розпочали навчання в Університеті третього віку у Дніпрі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі стартував новий сезон проекту «Університет третього віку». Завдяки підтримці очільника міста Бориса Філатова унікальну освітню ініціативу для літніх людей вдалося вивести на новий якісний рівень.

Попереду в студентів-пенсіонерів – три місяці безкоштовного навчання за різними напрямами.

«Це унікальна можливість продовжувати навчання в будь-якому віці. Пенсіонери так само хочуть отримувати нові навички та знання, бути корисними. Це дуже важливо. Ми маємо допомагати людям у досягненні цієї мети. Тепер за підтримки мера Дніпра Бориса Філатова проект «Університет третього віку» вийшов на якісно новий рівень», – зазначив заступник міського голови Олександр Санжара, який від імені очільника міста привітав літніх студентів із початком навчання.

В Університеті третього віку на бабусь та дідусів чекає навчання на факультетах психології та правознавства. Крім того, студенти золотого віку зможуть вивчити іноземні мови – англійську, німецьку та польську. Є й факультет здорового способу життя, де викладають дихальну гімнастику. А на факультеті мистецтва пенсіонери зможуть проявити таланти в хоровому співі та рукоділлі.

Разом з тим, найбільш затребуваним серед літніх студентів є курс комп'ютерної грамоти. Опанувати сучасні технології пенсіонери прагнуть чи не найбільше, бо розуміють – це зробить їхнє життя зручнішим. Одна зі студенток університету, пенсіонерка Любов Бубнова комп'ютерні премудрості вивчатиме з власним ноутбуком. Жінка також обрала для себе навчання у групах здоров'я. Каже: вчитися далі хоче заради рідних, тож Університет третього віку для неї відкриває нові перспективи.

«Нам потрібно якось проводити дозвілля. Бо сидіти пенсіонеру вдома – нудно. Потрібно спілкуватися, шукати щось нове. Бо життя триває, ми ж не хочемо помирати у 60 років. Тож Дякуємо Борису Філатову за те, що створив такий університет», – розповіла пані Бубнова.

Цьогоріч студентам поважного віку викладатимуть педагоги міських навчальних закладів – Університету ім. А. Нобеля, Дніпропетровської державної медичної академії, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Комп'ютерної академії «ШАГ». Також проект «Університет третього віку» підтримали Дніпропетровська академія музики ім. М. Глінки, Культурно-спортивний комплекс «Шинник», Дніпровська міська комунальна установа культури «Централізована система публічних бібліотек для дорослих» і Комунальний заклад освіти «Будинок учителя».

Програма навчання буде різноманітною та цікавою – з лекціями, практичними заняттями, відвіданням екскурсій, творчих зустрічей та концертів. Зазначимо, що «Університет третього віку» є спільним проектом міського голови Бориса Філатова та Університету ім. А. Нобеля з 2015 року. Це – європейська практика надання освіти пенсіонерам, яка за підтримки міської влади на чолі з мером стала доступною і для дніпрян поважного віку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті