Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Професійна дискусія: у ДніпроОДА говорили про підготовку фахівців з логістики

Професійна дискусія: у ДніпроОДА говорили про підготовку фахівців з логістики
Як швидко і надійно доставити товар до його покупця – це зона відповідальності логіста. Послуги такого фахівця затребувані на українському та міжнародному ринках. Проте профільною підготовкою логістів державні виші не займаються - з 2015 року така спеціальність закрита.

Чому важливо повернути підготовку профільних фахівців – дискутували у ДніпроОДА.

Експерти з логістики, представники найбільших вишів Дніпра, менеджери та керівники великих промислових компаній зібралися для дискусії. Головна мета – сформувати аргументовані докази необхідності підготовки профільних фахівців з логістики.

«У 2002 році в Україні відкрили спеціальність «Логістика». Таких фахівців готували близько 30 вишів. У 2015 році постановою Кабміну спеціальність закрили. Залишили лише предмет «Логістика» в межах інших спеціальностей, наприклад, менеджменту, - сказала президент асоціації «Український логістичний альянс» Марія Григорак. - Наш Національний авіаційний університет цьогоріч випустив останній курс за спеціальністю «Логістика». Відсутність кваліфікованих кадрів може призвести до занепаду важливої професії».

Доставити вантаж від виробника до покупця – здавалося б нічого складного. Проте в цьому процесі є чимало ризиків, яких допомагає уникнути логіст. В Україні більше 1,5 мільйони людей працює у цій сфері. Більшість з них професійно не підготовлені, говорять організатори дискусії. За підсумками рейтингу 2016 року наша держава займає 95 місце із 160 серед країн світу за рівнем компетентності в логістиці. Попит на таких фахівців зростає.

«Наш виш проводить підготовку логістів на базі факультету менеджменту. Якщо виокремити логістику як спеціальність не вийде, потрібно вирішувати на базі якої галузі проводити таку підготовку. Можливо, це буде транспорт чи адміністрування», - зазначила доцент Національного гірничого університету Ганна Баранець.

Цю та інші пропозиції, які сформувалися під час дискусії внесуть до листа-звернення. Його складуть за результатами обговорень у найбільший містах України. І відправлять до Міністерства освіти.

«Дискусії вже пройшли у Києві та Львові. Третім став Дніпро. Після перших двох обговорень стало зрозуміло – окрема спеціальність «Логістика» необхідна. Ми сформуємо лист-звернення з проханням повернути її в державні виші. Цей лист передамо до Міністерства освіти та науки України і будемо чекати на рішення», - розповіла співорганізатор дискусії Тетяна Люлька.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті