Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За останній рік у Марганці реалізовано кілька десятків важливих інфраструктурних проектів

|«« «« »» »»|

Повний перехід на альтернативне опалення, ремонт доріг та навчальних закладів. За останній рік у Марганці реалізовано кілька десятків важливих інфраструктурних проектів.

«Президент України Петро Порошенко наголошує, що децентралізація відкриває громадам нові можливості. Міста та райони самостійно вирішують, куди направляти кошти, що залишаються у місцевих бюджетах. Команда Дніпропетровської ОДА підтримує будь-які ініціативи розвитку. За рік в області втілено у життя більше сотні важливих інфраструктурних проектів. Плани на цей рік не поступаються», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Справжній прорив здійснили у Марганці. Тут були борги перед Нафтогазом за спожитий газ. В додаток йшли зношені котельні та занедбані тепломережі. Все місто могло залишитися взимку без опалення. Вдалося знайти рішення, а головне – місцевих інвесторів.

«Ми повністю відмовилися від газу. Усі багатоповерхівки Марганця перевели на індивідуальне опалення. А це 251 будинок. Садочки ж, школи, лікарні, бібліотеки, гуртки, управління соцзахисту та санаторії опалюються тепер за допомогою шести модульних та двох вбудованих котелень на пелетах, – розповіла міський голова Олена Жадько. – Маємо суцільну вигоду – тепло у домівках, нові котельні та тепломережі, додаткові робочі місця, податки в місцевий бюджет і економію».

У Марганці відремонтували сім доріг. Полагодили дах у школі №9 та ліцеї №10, оновили покрівлю та частково замінили вікна у школі №5. Зробили капітальний ремонт психолого-медико-педагогічного центру розвитку дитини «Ромашка» та реконструювали школу №2. Остання стала справжньою окрасою міста, зазначає Олена Жадько.

«Марганецькій школі №2 майже сто років. За цей час було зроблено лише два поточних ремонти. Будівля була у жахливому стані. Дах тік, фасад руйнувався, а у старі вікна задував вітер, – розповіла Олена Жадько. – Тепер заклад не впізнати – красивий, сучасний, теплий. У школі утеплили фасад, замінили покрівлю, всі вікна, відремонтували спортивний та актовий зали».

За останній рік у Марганецькому ЦНАПі побільшало послуг. Відтепер тут можна вирішувати з два десятки нових питань, пов'язаних з міграційною та ветеринарною службами, земельним кадастром, управлінням юстиції.

«У планах на цей рік – реалізувати два масштабні проекти. Допомагає у цьому команда Дніпропетровської ОДА. Розчистимо річку Томаківку, облаштуємо зону відпочинку. А ще створимо релакс-зону у молодіжному районі міста. Встановимо фонтан, лавки, висадимо квіти», – поділилася міський голова Марганця Олена Жадько.

Gorod.dp.ua на Facebook.


интересно знать  (22.02.17 17:42): А чего не упомянули в статье, что практически все жители города Марганец жили в холодных квартирах Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті