Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поети-бійці АТО презентували свої книги у ДніпроОДА

Поети-бійці АТО презентували свої книги у ДніпроОДА

Ще одна творча зустріч пройшла у ДніпроОДА. Бійці добровольчих батальйонів Сергій Пантюк та Олексій Бик представили власні книги. Дніпропетровщина стала першою після Києва, де пройшла презентація поетичних збірок АТОвців. Цікавими розповідями та декламуванням віршів вечір не обмежився. Глядачі отримали й музичний подарунок.

Гітара – його вірна супутниця. Розповідати про свою збірку Олексій Бик розпочав піснею. Кожен акорд, кожне слово пісні сповнене особистою історією життя. Її можна прочитати і в збірці військового «Вірші на руці», яку автор представив дніпрянам. Над поетичним доробком Олексій працював 15 років. У збірку увійшли близько сотні віршів, останні – про війну.

«Війна – найбільш експресивний для мене момент. Тому у збірку увійшло декілька поезій на цю тему. Особливі для мене - два вірші. Один з них про побратима, який загинув, інший – про інструктора, який проводив вишкіл новобранців», - розповідає Олексій Бик.

Хоча війна і внесла свої корективи у життя Олексія, писати він не припиняв навіть на передовій. Гарно записувати навіяні рими у блокнот часу не було. Тому чоловік все занотовував на власній руці, а потім вже переносив на папір. Звідси і назва збірки. Видати її Олексію Бику допоміг Сергій Пантюк. Він займається проектом «Рядки з передової» - допомагає видавати книги молодим українським письменникам.

Окрім видавничої діяльності Сергій – відомий поет. У його заліку більше десятка творчих доробків. Останній чоловік презентував у ДніпроОДА.

«До збірки «Так мовчав Заратустра» увійшли кращі тексти із 15 моїх книг. Є вірші з далеких 80-х років, і зовсім нові – із 2016-го. Свої збірки мені доводилося презентувати у різних місцях. Але щоб це була державна адміністрація – вперше. Дуже гарна ідея», - відзначив Сергій Пантюк.

Зала у ДніпроОДА зібрала щирих поціновувачів творчості сучасних поетів.

«Проводити творчі зустрічі в адміністрації стало гарною традицією. Команда ДніпроОДА запрошує особливих гостей для живого спілкування. Письменники, поети, блогери діляться життєвими історіями та розказують про свої творчі здобутки», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Слухачі довго не відпускали поетів, бажаючи почути ще більше цікавих історій. На останок мали змогу отримати автографи від авторів на примірниках презентованих книг.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті