Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
18:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У ДНУ урочисто отримали дипломи про вищу освіту 32 іноземні студенти

У ДНУ урочисто отримали дипломи про вищу освіту 32 іноземні студенти

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара урочисто отримали дипломи про вищу освіту 32 іноземні студенти.

Розпочали захід із вручення чотирьом найстараннішим вихованцям червоних дипломів, що є гарним показником успішності. Цього року в університеті 32 іноземні випускники, з них 27 – магістри. Вони приїхали навчатися до України з 12 країн – Азербайджану, Туркменістану, Китаю, Киргизстану, Росії, Йорданії, Анголи, Габону, Іраку, Грузії, Республіки Білорусь, Гвінеї.

«Загалом сьогодні в ДНУ навчається 270 іноземних студентів з понад 20 країн, – відзначила начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів Кристина Геті. – Як правило, іноземні студенти починають свої перші кроки в навчанні на підготовчому відділенні, де опановують українську або російську мови. У нашому університеті традиційно іноземним студентам приділяється велика увага, аби вони подолали мовний бар’єр та почувалися в нашій країні комфортно. Тож вони швидко адаптуються до умов навчання і згодом опановують освітньо-кваліфікаційні рівні «бакалавра» та «магістра» разом з українськими студентами в основних групах».

Вітаючи вихованців із завершенням навчання, Кристина Віталіївна відзначила:

«У нашому університеті ми вперше почули з ваших уст російську та українську мови. Тут вами опікувалися кафедра лінгвістичної підготовки іноземців, що діє на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства, та відділ підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів. Кожен з вас тут зустрів друзів і вчителів. Тож хай будуть для вас незабутніми миті перебування у стінах альма-матер».

Вихованців також привітали проректор з науково-педагогічної роботи в сфері міжнародного співробітництва ДНУ, професор Михайло Д'яченко, фахівці відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн і академічних обмінів, доцент кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців Олена Шкурко.

Родзинкою урочистостей стало відвідання весільної процесії, адже напередодні, у День усіх закоханих, один з іноземних випускників Річард Брауліу Калонжі одружився. Підтримати Річарда прийшли наречена-українка та мама, яка приїхала з далекої Гвінеї. Студенти-іноземці дякували викладачам за всебічну допомогу й терпіння, ґрунтовні знання, обіцяли часто згадувати університет. Від них – кілька історій про навчання й життя в Україні. Альфа Манфумбі Чун з Габону навчалася на факультеті прикладної математики.

«На факультеті я була єдиною іноземкою, і можу сказати, що мені завжди допомагали як однокурсники, так і викладачі. Хоча з усмішкою згадую, як спочатку мене побоювалися одногрупники, а потім почали нормально сприймати, допомагали, давали конспекти, – розповіла дівчина. – Важко і страшно було вивчати мову, але мовні труднощі швидко подолала. Обрала ДНУ, тому що хотіла бути програмістом: не в кожному ВНЗ була така спеціальність, до того ж у Дніпрі багато гарних будівель. Мені подобається Україна, якщо знайду роботу, то із задоволенням залишуся тут».

Самех Бало з Іраку спочатку навчався в Луганську, з початком бойових дій на сході України переїхав до Дніпра.

«Запитав у іноземному деканаті вашого університету, чи є спеціальність «Механіка» й отримав ствердну відповідь. Так я опинився в ДНУ, – розповів юнак. – Спочатку закінчив бакалавріат за цим напрямом, потім продовжив навчання в магістратурі й закінчив її з червоним дипломом.
Планую повертатися на батьківщину. В університеті викладачі добре до нас, іноземців, ставилися, допомагали, з терпінням пояснювали все, за що їм дуже вдячний. Одногрупники теж ставилися до мене доброзичливо, як до українця. Вчитися було нелегко, і я вважаю, що це нормально, адже зі студентами потрібно бути строгими. Можу сказати, що мовного бар’єру не відчуваю: після вивчення російської мови на підготовчому відділенні не виникало труднощів у спілкуванні».
Іслам Алмугхід з Йорданії здобув в Україні фах політолога.
«Спочатку я навчався в Донецьку у медичному навчальному закладі, а потім передумав, захотів стати політологом, – розповів Іслам. – У ДНУ також навчається мій брат. Планую вступати до аспірантури у вашому університеті».

Абдулайе Тур з Гвінеї в Україні з 2010 року, навчався у Харкові на підготовчому відділенні, потім переїхав до Дніпра.

«У Дніпрі чотири роки навчався в будівельній академії. Потім вступив до магістратури ДНУ на спеціальність Міжнародна економіка, – розповів Абдулайе. – Україна має гарні стосунки з моєю країною, тому я обрав вашу країну для навчання. Вважаю, що завдяки українському диплому зможу отримати гарну роботу. На мою думку, освіта в іншій країні – важливий життєвий досвід. Вдома перед влаштуванням на роботу обов’язково потрібно буде постажуватися десь, тому що за роки життя в Україні я звик до української специфіки, тож потрібно буде звикати знову до життя на батьківщині.
За шість років я знайшов багато друзів серед українців, з такою підтримкою набагато легше подолати всі труднощі. Думаю, що це будуть незабутні спогади для мене – моменти взаємної підтримки. Дуже люблю танці, займався хіп-хопом, але через написання диплому змушений був залишити хобі, яке обожнюю. Танці мені допомагають розслабитися й отримати додаткову енергію. Думаю, що неважливо, отримав ти червоний чи звичайний диплом, головне, які знання здобув і чи можеш застосовувати їх у реальному житті».




Gorod.dp.ua на Facebook.


досягнення  (21.02.17 11:38): це перемога! оце так новина! Ответить | С цитатой
Препод  (19.02.17 11:06): На весь универ одна приличная аудитория, там и большой ученый совет заседает и все награды вручаются. Позорище и грусть. Ответить | С цитатой
Student  (19.02.17 11:03): Два тела на фото никогда на лекции не ходили. Им преподы тупо ставят. Чем гордиться? Ответить | С цитатой
Чудик  (18.02.17 06:14): Учился с одним арабом... по девкам они бегают. Так и осталась загадка как они сессию сдавали. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте