Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов оголосив догани нечесним високопосадовцям мерії та анонсував нові правила роботи з ProZorro

Борис Філатов оголосив догани нечесним високопосадовцям мерії та анонсував нові правила роботи з ProZorro

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів про успіхи й труднощі у використанні системи електронних закупівель ProZorro в місті.

Нечесним учасникам електронних торгів загрожуватимуть дисциплінарні стягнення. Також для прозорості закупівель у Дніпровській мерії запровадять спеціальні правила, а небайдужа громадськість зможе контролювати ці процеси під час щотижневих обговорень.

Борис Філатов зазначив, що нині він приділяє значну увагу питанням закупівель, які проводить мерія. І хоч зовні ситуація виглядає нормально та стабільно у порівнянні з іншими українськими містами, аналітика по департаментах міськради, розпорядниках коштів і комунальних підприємствах міста допомогла розібратися в дійсному стані справ.

«Виявлені порушення у різних відомствах і сферах будуть зведені до єдиного показника. Та за цими даними я вирішив застосувати дисциплінарні стягнення – догану пану Глядчишину (директор департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Ред.) та пану Грицаю (директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради. – Ред.). Це останнє попередження перед звільненням. Така ж процедура буде застосована й до інших керівників комунальних підприємств і закладів», – зазначив Борис Філатов під час прес-конференції 26 січня.

За словами керівника міста, обидва департаменти використовували схеми «умов, що дискваліфікують», коли фірму-претендента могли зняти з конкурсу за «не такий» формат електронних документів. Також виявлені проблеми з різницею в ціні – коли учасники торгів, які пропонували якісні товари чи послуги за меншу ціну, не обиралися. Разом з тим, лідером за якістю використання системи електронних закупівель є департамент охорони здоров’я.

Щоб уникнути негативних тенденцій надалі, в мерії Дніпра використовуватимуть три процедури контролю закупівель. Йдеться про моніторинг перед початком конкурсу та потрійний контроль після його проведення. У разі виявлення зловживань на кожному з цих етапів може бути застосований фінансовий важіль.

«Якщо ж і це не допоможе – звільнятимемо за порушення контракту і передаватимемо документи в правоохоронні органи. Моє завдання – створити чітку й зрозумілу процедуру для всіх», – наголосив мер Дніпра. Наразі в міськраді готують єдині правила для роботи з системою ProZorro.

Борис Філатов також подякував заступнику міністра економічного розвитку та торгівлі Максиму Нефьодову за системну підтримку мерії.

«Дуже важливо – і надзвичайно приємно, що Дніпро йде в перших рядах у використанні різноманітних систем моніторингу і правил, які дозволяють уникати негативних ситуацій. Важливо виявляти непрозорі закупівлі ще до того, як вони проведені», – повідомив Максим Нефьодов.

Також, на його думку, держава має наново завойовувати довіру бізнесу. І нині саме Дніпро демонструє приклад того, як це робити. За статистикою заступника міністра, нині в Дніпрі ситуація з кількістю учасників торгів краща, ніж в Україні в цілому.

«Ми будемо продовжувати практику відкритого моніторингу і прямого діалогу з керівниками департаментів стосовно тих чи інших закупівель, які вони проводять. Ми створили кілька корисних ресурсів – серед них «ProzorroДніпро», де можна побачити ціни на різні категорії товарів», – розповіла в. о. заступника мера Яніка Мерило.

У свою чергу Борис Філатов повідомив, що в мерії запровадять практику щотижневих обговорень проведених закупівель з громадськістю.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не алоэ!  (01.02.17 13:57): ну вот, грицаю криминал шьют (и не без почвенно наверное) а мЭр только выговор? коррупция или настурция - вот в чем вопрос? Відповісти | З цитатою
Глюкс  (01.02.17 11:05): "Борис Филатов объявил выговоры нечестным чиновникам мэрии и анонсировал новые правила работы с ProZorro"
Каждое утро Борис Альбертович Филатов подходил к зеркалу и говорил: "Так, Борис, смотри мне, шоб не как вчера, шоб в последний раз! Мне за тебя перед горожанами стыдно! Выговор тебе, Борис!"
Відповісти | З цитатою
???  (31.01.17 13:27): Товарищ Мэр,может вы разьясните для Горожан (может в Телеэфире) ,а именно сказали что произошло Повышение зарплат,при этом чинуши под угрозой увольнения призывают всех якобы на Законных основаниях расписаться от отказа от повышенных зарплат...при этом ни каких Законных документов не предьявляют..Это что такое ваше распоряжение или План Путина(Шатун) Что происходит и кто виноват? Может создать следственную комиссию которая проведет расследование и разьяснит Людям что это и как им без повышения зарплат платить комуналку по таким безумным Тарифам??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Горожанин  (31.01.17 10:26): мэр - ты когда начнешь за свои слова и дела отвечать? Мы вас выбрали, мы вам платим зп, а вы что для нас делаете, кроме повышения проезда, тарифов и распилов наших денег? Так наф вы там нужны, если работать на нас не хотите, а только нас обираете. Відповісти | З цитатою
нацисту=сіоністу  (31.01.17 07:51): «меґ» шо воно таке.. це шо мерін обрізаний? НЕМА ТАКОГО В УКРАЇНІ!! і шо це за юдофобські натяки на ГОЛОВУ міської РАДИ? мабудь ти з ГОЛОВОЮ не товаришуєшь... поц кіш МЕР ін тухес та читай КОНСТІТУЦІЮ УКРАЇНИ бо отримаєш цорес на свій шмуціг тухес.
а що до обіцянок філатова... так чого ти до нього причепився??? ну бзднув дурню з подачі мойши лисенка... ну не вистачає громадської мужності визнати що в його команді ще є пройдисвіти як той прімусов ТАК НЕ ВКРАВ ЖЕ Ж??
чи вважаєшь що його треба "завалити" та впхати ждомафіозу ґабібулая??... бо він тобі полизати цукеру ???
Відповісти | З цитатою
Эксперт  (30.01.17 23:17): Уважаемый мЭр!!! Чтобы прояснить ситуацию с обещанными скидками на тепло может выступите на телевидение(как в ноябре)и объясните гражданам,которые вас выбрали,что это была шутка или еще что-то придумаете.А то народ ждет!!!1 Відповісти | З цитатою
Fidel  (28.01.17 16:05): Выявленные факты должны быть переданы в прокуратуру иначе это сокрытие преступления. И чёй та губастая тут всплыла? Электронный билет уже готов? Или Борян подписался и теперь он лямку тянет? Відповісти | З цитатою
Igor  (27.01.17 21:51): Особо особый ВЫГОВОР - супер ген подрядчику ООО МАСТЕР_ПРОФИ (ну просто - профи) в 2016 году освоили 550 млн бюджетных наших денег. Кому выговор ФИЛАТОВУ !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Эксперт  (27.01.17 19:56): Кстати а где обещанные скидки на 30% за Гкалорий??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
эксперт  (27.01.17 19:50): За такие нарушения не выговор объявлять надо,а сажать,особенно отморозка глядчишина Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті