Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту: що відвідати

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту: що відвідати

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Дніпропетровщина вшанує пам'ять загиблих виставками, семінарами, музейними експозиціями.

Детальніше заходи розповіли в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

З 23 по 26 січня в Українському інституті вивчення Голокосту «Ткума» пройде Міжнародний освітній семінар «Освітні програми у музейному просторі». Почнуться робочі засідання семінару о 10-й ранку за адресою вул. Шолом-Алейхема, 4/26, 3-й поверх, аудиторія 32.

26 січня о 10.30 в Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» передадуть унікальні артефакти до експозиції «Пам'ять про Аушвіц». Наталя Федощак із Канади привезе дві чашки, яким близько 100 років. Їх зберігав дідусь жінки. У свою чергу йому передав ці чашки знайомий, який загинув під час Голокосту.

Цього ж дня, 26 січня, у центрі «Менора» відкриють фотовиставку Луїджі Тоскано «Проти забуття». Цей захід проводиться за підтримки Генерального консульства ФРН в Донецьку. Офіційна частина розпочнеться о 17:00 в Арт-Галереї на 1-му поверсі.

Адреса культурно-ділового центру «Менора» вул. Шолом-Алейхема, 4/26. Телефони для довідок: 717-70-17, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума».

26 січня у обласній науковій бібліотеці ім. Кирила та Мефодія пройде урок пам'яті «Історія скорботи та героїзму». Початок заходу о 10:00, за адресою вул. Савченка, 10. Також о 14:00 дня розпочнеться виховна година «Голокост: питання пам'яті та сумління». Адреса – вул. Байкальська, 78, філія обласної наукової бібліотеки ім. Кирила та Мефодія.

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту запровадили рішенням Генеральної асамблеї ООН. Вперше в усьому світі його відзначили у 2006 році. В Україні – рішенням Верховної Ради почали відзначати з 2012-го.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті