Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Наймолодший вчитель із Дніпра отримав гран-прі на міжнародному конкурсі

Наймолодший вчитель із Дніпра отримав гран-прі на міжнародному конкурсі

12-річний Денис Гаркуша став володарем гран-прі на міжнародному конкурсі «Соняшник». Хлопець відомий як наймолодший вчитель в країні з орігамі. У 2012 році він навіть потрапив до Книги рекордів України.

Денис розпочав складати орігамі з двох років. Першою його роботою став паперовий журавлик. Талант хлопця одразу помітили батьки. Проте, розвиватися довелося самотужки – на той час у місті не було профільних гуртків та майстрів.

«У Дениса з народження дуже гарна пам’ять. Він досить швидко запам’ятовує усі етапи складання паперових фігур. Коли мій син пішов до школи, він навіть розпочав проводити майстер-класи для своїх однокласників та студентів місцевих ВИШів», - розповідає мама хлопця Яна Гаркуша.

У 2012 році батьки звернулися до представників проекту «Книга рекордів України», і ті відзначили хлопця, як наймолодшого вчителя в країні з орігамі. Дніпропетровським талантом зацікавилися японські майстри. Навіть встигли відзняти про Дениса телевізійну програму.

«Японці були щиро вражені. Адже, для порівняння, у них наймолодшому вчителю з орігамі 60 років. Денис не припиняє розвиватися і перемагати. Нещодавно він здобув гран-прі на міжнародному конкурсі «Соняшник». Він нещодавно проходив в Києві», - додає Яна Гаркуша.

Не дивлячись на те, що Денис проводить чимало майстер-класів, він встигає взяти участь і в шкільних акціях.

«Він щиро відгукується на прохання наших вчителів допомогти у проведенні шкільних акцій. Наприклад, до «Дня миру» ми разом робили паперових ангелочків», - зазначила директор школи №137, де навчається хлопець, Ірина Гайдар.

Зараз юний майстер навчається у шостому класі. Він вже встиг освоїти біля 1000 видів орігамі. Мріє Денис відвідати Японію, де хоче перейняти досвід місцевих майстрів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті