Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
07:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі прем'єрна вистава «Одруження» першого в Україні міжнародного фестивалю ляльок «ДніпроПаппетФест» зібрала повну залу глядачів

|«« «« »» »»|

У Дніпровському театрі ім. Т. Г. Шевченка відбулася прем'єрна вистава «Одруження» в рамках першого в Україні міжнародного фестивалю ляльок «ДніпроПаппетФест».

Увечері 29 листопада побачити гоголівську історію про прості життєві істини у спільному виконанні акторів і ляльок тут зібралися кілька сотень дніпрян.

Проведення унікального фестивалю стало можливим завдяки програмі мера Дніпра Бориса Філатова «Культурна столиця». Першими на дніпровській сцені виступили митці Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. А. Афанасьєва. «До Дніпра приїхали найкращі лялькові колективи з України та закордону. Ми ще раз запрошуємо всіх охочих відвідати ці дивовижні спектаклі. Адже цікавинкою фестивалю є те, що, крім традиційних улюблених дитячих вистав, є програма для дорослих. Кожен знайде собі ті сюжети і мотиви, які йому до вподоби», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Євген Хорошилов.

За словами посадовця, одне з найважливіших завдань «ДніпроПаппетФесту» – привернути увагу до роботи муніципального театру ляльок у Дніпрі. «Він має великий потенціал, але досі перебуває, так би мовити, на периферії. Та ми робимо все можливе, щоб уже найближчим часом цей театр – наша візитівка – запрацював, можливо, в одному з приміщень у центрі міста чи в якомусь з парків», – додав Євген Хорошилов.

Знакова для міста культурна подія «ДніпроПаппетФест» триватиме з 29 листопада по 2 грудня. Фестиваль зібрав 6 найвідоміших театрів ляльок з Дніпра, Києва, Харкова, Черкас, а також румунського міста Крайова. Митці презентують 8 різноманітних спектаклів, які здатні вразити навіть найвимогливіших глядачів. Вистави пройдуть на найкращих сценах Дніпра – в театрі ім. Т. Г. Шевченка, Молодіжному театрі, Міському театрі ляльок та Театрально-художньому коледжі.

У рамках фестивалю також проводитимуться майстер-класи та творчі зустрічі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


оля  (30.11.16 23:07): Всех загнали из школ и библиотек по телефонограмме. Актеры кукольники играли очень слабо, потому что они не драматические. жаль потеряного времени. Відповісти | З цитатою
оля  (30.11.16 23:06): Всех загнали из школ и библиотек по телефонограмме. Актеры кукольники играли очень слабо, потому что они не драматические. жаль потеряного времени. Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (30.11.16 17:42): Лучше бы муниципальным трактором занялся, а не концэрты нам тута закатывает.. И покажите хоть одно фото полного зала.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті