Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Паралімпійці перевірили Дніпро на доступність

Паралімпійці перевірили Дніпро на доступність

Мотиваційний захід для дітей з інвалідністю провели паралімпійські призери Ріо-2016 Антон Коль та Зоя Овсій, член паралімпійської збірної зі стрільби з лука та співзасновник проекту «Доступно.UA» Дмитро Щебетюк, модель Олександра Кутас.

Молоді люди розповіли, як вести активне життя та займатися спортом, маючи інвалідність.

Проте перед зустріччю з дітьми Антон, Зоя та Дмитро перевірили на доступність для людей на візках невелику ділянку міста в тупику трамвая №1.

Виявляється, навіть заїхати на трамвайну зупинку без достатньої фізичної підготовки неможливо — заважає високий бордюр. Однак навіть подолавши перешкоду, сісти на візку в трамвай без допомоги двох міцних помічників неможливо. Дмитро Щебетюк просить допомоги у перехожих і сідає в другий трамвай.

Плавець Антон Коль спробував заїхати в магазин, де ніби і є пандус. Але він занадто вузький для візка, а в сам магазин ведуть чотири круті сходинки. Продавчині магазину ховаються від камер і кажуть, що доступність — це турбота міста.

Легкоатлетка Зоя Овсій під’їжджає до кав’ярні, проте заїхати всередину не може — перешкоджають сходинки. Кнопки для виклику працівників немає, а вікно розташоване надто високо, щоб постукати.

«Щодо Дніпра — я в шоці, навіть на центральних вулицях доступності нема. Тут ніби не чули про те, що це треба робити, при тому, що це не тільки для людей з інвалідністю, але й для мам із дитячими візочками, так же значно зручніше пересуватися містом», — підсумовує Дмитро Щебетюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


myside  (25.10.16 14:57): Был недавно в Днепре и не понял...
Куда вы дели всех инвалидов!?
Почему их не видно на улицах?!
За неделю не встретил ни одного!!!
Это геноцид???
Відповісти | З цитатою
анел  (25.10.16 13:20): Да, а еще наш мер громко кричит на всех углах, что мы поддерживаем спорт и регулярно рапартует о перенаполнении городского бюджета. А вот спорт.школа паролимпийского резерва по плаванию, кстати самая успешная в мире за всю испотрию паролимпийского спорта, сидит без финансирования. Ее финансирование просто не непредусмотрено в городском бюджете на этот год. Дети даже не могут поехать на соревнования - денег нет ... Боюсь, что в следующем году школу просто закроют, в этом году уже пытались, и на следующей паролимпиаде мы будем не на третьем месте в общем зачете, а в ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті