Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цікаве Придніпров'я: Маловідомі гідроспоруди на річці Вовча

Цікаве Придніпров'я: Маловідомі гідроспоруди на річці Вовча

У Дніпропетровській області існує багато загальновідомих пам’яток, цікавих місць. Що робити справжнім шукачам пригод, коли всі туристичні маршрути регіону вивчено.

Наступну добірку пам’яток у відділі туризму Дніпропетровської ОДА рекомендують саме досвідченим бувалим шукачам.

Васильківська гідроелектростанція з водоспадом на річці Вовча
Справжня, але зовсім мала за розмірами та потужністю гідроелектростанція знаходиться в селі Васильківка Дніпропетровської області на річці Вовча. Споруду було побудовано на початку п’ятдесятих років минулого століття. Працювала вона лише декілька років і була зупинена з невідомих причин. Після зупинки ГЕС повільно руйнувалася півсторіччя, але декілька років тому її оновили та знов ввели в експлуатацію.
Дістатися до нетипової споруди можна приміським поїздом з центрального вокзалу м. Дніпро (напрямки: Дніпро-Чаплино, Дніпро-Межева) до зупинки с.Васильківка.

Загата з водоспадом в Дібровському лісі
Дібровький ліс – унікальний приклад розведення лісу в степовій зоні. Його заклав вчений Віктор фон Графф . У 1863 році він з учнями почав засаджувати сосною і дубами околиці селища Покровського. Результатом семирічної праці став величезний масив Дібрівського лісу.
Поблизу села Підгаврилівка Покровського району, серед по-справжньому диких хащів Дібровського лісу два береги річки Вовча об’єднано греблею. Споруда давно не працює, а утворений водоспад дивує нетиповістю та надзвичайними краєвидами навіть вибагливих туристів.
Дістатися до водоспаду легко. Потрібно виїхати з автовокзалу м. Дніпро до сел. Межева автобусами №10087, 11209, а звідти автобусом №10007 до с. Підгаврилівка.





Gorod.dp.ua на Facebook.


валик  (29.07.20 09:52): Сейчас водопады в летнее время отсутствуют как раз в самый разгар купания.начинают бурлить уже с холодами
Иногда может повезти в летнее время
Відповісти | З цитатою
I  (23.10.16 02:15): Второй водопад не всегда такой эффетный. Когда уровень воды высокий, тогда она переливается через плотину, а когда низкий, то не переливается, вытекает через сооружение у берега бурлящим падающим потоком, но далеко не таким широким. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті