Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
23:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жінок закликають подбати про своє здоров’я

Жінок закликають подбати про своє здоров’я

Самообстеження, візит до сімейного лікаря, ультразвукові дослідження. Саме за таким алгоритмом медики радять боротися з раком молочної залози.

В області стартує місяць профілактики цього недугу. Про те, як захиститися від страшної хвороби, розповів головний онколог області Віталій Машталер.

Віталій Машталер зазначив, що профілактика – це стиль життя. Зберегти здоров’я допоможуть здорове харчування, заняття фізкультурою, відмова від шкідливих звичок, правильне статеве життя.

Обов’язково треба проводити і самообстеження молочних залоз. Якщо ж помітили якісь ущільнення, виділення чи відчули біль – негайно до лікаря.

Головний онколог області рекомендує звертатися, у першу чергу, до сімейного лікаря. Фахівець огляне та підкаже, як діяти далі.

Проходити УЗД та мамограму варто лише після консультацій медика, радить Віталій Машталер.

«В області досить потужна діагностична база. Обстежитися можна будь-коли, це не проблема. Та мешканці області мають розуміти, що УЗД та мамограма допоможуть виявити недуг, але не попередити його, – наголосив він. – При вчасному виявленні хвороби та розпочатому лікуванні, рак можна здолати».

Щодня в області виявляють 3-4 випадки онкозахворювання. Цьогоріч рак молочної залози виявили у 963 жінок. Це на 5% більше, ніж у 2015 році.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті