Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
17:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

4,5 мільйона гривень на реалізацію грантових проектів залучив Центр грантрайтінга при ДніпроОДА

4,5 мільйона гривень на реалізацію грантових проектів залучив Центр грантрайтінга при ДніпроОДА

Дні кар’єри, «Мандрівний театр», тренінги для об’єднаних громад, медичне обладнання для лікарень – такі грантові проекти втілює в життя Центр міжнародного грантрайтінга при ДніпроОДА. На їхню реалізацію було залучено 4,5 мільйона гривень від міжнародних організацій-донорів.

Проекти здебільшого спрямовані на соціальну та культурну адаптацію постраждалих від конфлікту в зоні АТО. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Центр міжнародного грантрайтінга при ОДА розробляє і втілює грантові проекти, залучає під них міжнародні кошти. Реалізовувати проекти допомагають європейські партнери. Першорядні сфери – енергоефективність, децентралізація, підтримка малого та середнього бізнесу. Окрема увага програмам підтримки бійців АТО та переселенців. За рік роботи Центр залучив 4,5 мільйона гривень. Наразі підготовлені до реалізації ще чотири нових грантових проекти», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Перший успішний проект Центру грантрайтінга – «Дні кар’єри». Його втілено наприкінці 2015 року в Павлограді, Нікополі, Кам’янському та Кривому Розі. Переселенців учили правильно складати резюме, проходити співбесіду, заповнювати документи та будувати ефективний бізнес. У практичному семінарі взяли участь понад півтисячі людей, третина з них знайшла роботу.

Ще один проект – тренінги з грантрайтінга. 16 об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини протягом літа вчили розробляти грантові проект, залучати під них гроші та втілювати проекти у життя. Семінари провели фахівці Центру за підтримки ПРООН в Україні й Уряду Японії. Навчальна програма стартувала на початку липня в Апостолівській громаді, фінішувала наприкінці серпня – у Слобожанській. Результатом стали 20 грантових проектів. Частина з них спрямована на соціальну адаптацію переселенців.

Долучити дітей-переселенців до культурної спадщини нашого краю покликаний проект «Мандрівний театр». Він подорожує школами області вже місяць. У складі творчої групи – актори обласного академічного молодіжного театру. Вони допомагають молоді з Донбасу відкривати Україну по-новому. Головний посил проекту – «Переселенці – не гості, вони – вдома». Його профінансувало німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Черговий проект – комплектація обладнанням медичних закладів Дніпропетровщини, які надають допомогу постраждалим із зони АТО. Необхідне устаткування від Німеччини майже на 3 мільйони гривень отримають дитячий психоневрологічний санаторій №4 у Дніпрі, Нікопольський спеціалізований центр медично-соціальної реабілітації дітей та обласна фізіотерапевтична лікарня «Солоний лиман».

Центр грантрайтінга при ОДА працює з осені 2015-го. У його планах – створення телепрограми «Переселенець», організація етнографічних подорожей Дніпропетровщиною, проведення всеукраїнського фестивалю творчості серед переселенців, організація пожежно-рятувальних підрозділів у дев’яти об’єднаних громадах області. Проекти планують втілити найближчим часом. Наразі Центр визначається з партнерами, які нададуть фінансову допомогу. Загальний бюджет – майже 70 мільйонів гривень.

Якщо у вас є цікаві пропозиції, звертайтеся до Центру міжнародного грантрайтінга за адресою: Дніпро, пр. О.Поля, 1, облдержадміністрація, тел.: (056) 742-70-73.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті