Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Залишки коштів на рахунках міста мають бути використані на благо дніпрян, а бюджет-2017 може розраховувати на значне поповнення

Залишки коштів на рахунках міста мають бути використані на благо дніпрян, а бюджет-2017 може розраховувати на значне поповнення

Дніпро має значні суми невикористаних коштів на рахунках. Про це заявив міський голова Дніпра Борис Філатов після зустрічі мерів міст з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, присвяченій, зокрема, державному бюджету на наступний рік.

«Дніпро має значні фінансові суми на депозитах, які не витрачені. Мінфін піднімає це питання, бо було б нелогічно увійти в новий бюджетний рік з невикористаними фінансовими ресурсами», – сказав Борис Філатов.

За словами очільника міста, у зв'язку з фінансовою децентралізацією у територіальних громад справді на рахунках є залишки, однак в Дніпрі ситуація унікальна. Причини появи залишків – запізніле ухвалення міського бюджету на 2016 рік, яке зумовив саботаж частини депутатського корпусу міської ради, та 700 млн грн залишків з 2015 року. Крім того, ситуацію спровокували спроби фірм, афілійованих з «Опозиційним блоком», торпедувати будь-які тендери, які проводила міська рада. Така деструктивна політика мала не меті паралізувати роботу міської влади, але мерія впоралася з усіма проблемами і довела, що всі причини для оскарження тендерів були надуманими, додав Борис Філатов.

«І Кабінет Міністрів, і прем'єр, і Міністерство фінансів, і правоохоронні органи знають про ситуацію в Дніпрі. Будуть ухвалюватися процедурні, процесуальні рішення. Але є всі підстави вважати, що до кінця року ми витратимо залишки коштів на рахунках на благо рідного міста та наших земляків», – наголосив міський голова. Борис Філатов також подякував прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та президенту Петру Порошенку за курс на децентралізацію, який взяла влада.

«Децентралізація була започаткована ще за часів Арсенія Яценюка, а Володимир Гройсман, у минулому – міський голова, став її справжнім локомотивом і провайдером. Звісно, не обійшлося і без президента Петра Порошенка. Я спілкуюся з мерами, і можу запевнити, що колеги в цілому задоволені децентралізацією. У наступному році ми очікуємо на ще більше поповнення бюджету, ніж цьогоріч», – додав очільник Дніпра.

Нагадаємо, вчора Володимир Гройсман заявив, що кошти, які додатково надійшли на місця в рамках фінансової децентралізації, слід інвестувати в якість життя людей та реалізацію проектів, що сприятимуть розвитку місцевої економіки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Логін  (20.10.16 09:34): Жирное наглое трепло Відповісти | З цитатою
Червонец  (13.10.16 13:35): И в этом я мэру верю. Раз сказал что проблему с лишними деньгами решит - значит решит. И к новому году все средства с городского счета переместятся на счета днепрян. Ну возможно не всех (кто попало пусть губу не раскатывает). И не будет у города этой проблемы. Будут другие (где взять деньги на дороги, школы и прочее баловство) Відповісти | З цитатою
Червонец  (13.10.16 13:33): И в этом я мэру верю. Раз сказал что проблему с лишними деньгами решит - значит решит. И к новому году все средства с городского счета переместятся на счета днепрян. Ну возможно не всех (кто попало пусть губу не раскатывает) Відповісти | З цитатою
белла  (12.10.16 20:11): опять слова одни слова ... и ничего конкретного Відповісти | З цитатою
Горожанин  (09.10.16 09:27): А правду говорит, ведь он и депутаты- днепряне, так - что все логично и главное правду не скрывает. Відповісти | З цитатою
Митяй  (08.10.16 17:33): Чтобы не было остатков надо было большую премию себе назначать! Відповісти | З цитатою
5  (08.10.16 11:02): а велики ли те остатки?
мелочь, но приятно, правда?
( в смысле - осталась мелочь, остатки... объедки...)
Відповісти | З цитатою
Продолжение  (07.10.16 14:56): Разрушения пенсионного фонда Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті