Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як Чумаки відзначали День рідного села у дружньому колі

|«« «« »» »»|

Ярмарок, розваги, конкурси, розіграш призів, виступ українських зірок, дискотека та феєрверк – яскравим було святкування Дня села у Чумаках Дніпровського району. До свята з року в рік підходять креативно, нікому нудьгувати не доводиться.

До урочистостей приєдналися жителі сіл Маївка та Зоря. Завітала з поздоровленнями й облдержадміністрація.

Радість із жителями приїхав розділити заступник голови Дніпропетровської ОДА Каміль Примаков. «Сьогодні в Чумаках свято. Я тут вперше і, чесно кажучи, вражений. Коли в’їжджаєш до села, перше, що кидається у вічі, – підстрижені дерева, чисті узбіччя, охайні вулиці. Видно, що тут мешкають хазяйновиті, талановиті, привітні та щирі люди. Всім жителям Чумаків добробуту, родинного тепла та мирного неба над головою», – побажав Каміль Примаков.

«Свято рідного села традиційно відзначаємо восени. Щорічно беремо в ньому участь. Як завжди, об’єднали зусилля учні, вчителі та батьки і принесли на виставку дари городу й саду, випічку. Усе – своїми руками. З кожним роком виставка стає багатшою та цікавішою», – ділиться враженнями заступник директора Чумаківської школи Світлана Містюкович.

Із дарами завітала на ярмарок і Зорянська середня школа. Дерев’яні поробки виготовили власноруч учні, а кулінарними талантами хизувалися вчителі.

«Приїхала на свято з Петриківки. Привезла на ярмарок шкатулки, буси. сопілки, посуд, картини – все, що знадобиться в господарстві. Люблю це село, у ньому добра енергетика», – каже народний майстер з Петриківки Валентина Хоменко.

Микола Шкваря завітав на святковий ярмарок з медом власного виробництва. Каже, пасіку тримає з десяти років. «Підсолоджують життя» майже сто бджолиних сімей. «Ця осінь багата на мед із соняшника та різнотрав’я. А ось травневого збору в цьому році практично не було. За один літр прошу 70 гривень. Якщо люди повертаються, значить, мед добрий», – говорить пасічник.

Любителів солодощів запрошує учителька початкових класів Валентина Гриценко. Вона не спала дві ночі, аби приготувати на виставку-ярмарок торти. Прикрашати допомагала донька. «У Чумаки приїхала після навчання у 18 років. Потім покидала село. Але з часом зрозуміла, не можу без його ланів, степів та людей. Зараз Чумаки оновлені, гарні й охайні. Тут життя буяє», – розповідає жінка.

Діти гралися та фотографувалися з улюбленими мультяшними героями. Кожен бажаючий міг покататися верхи на конях. Гостей пригощали смачною польовою кашею. Ввечері всіх вітав український співак Віталій Козловський.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті