Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
13:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили унікальний притулок для жінок та їхніх дітей, які потерпають від домашнього насилля

|«« «« »» »»|

Соціальний притулок, приміщення для якого мерія Дніпра надала на пільгових умовах, відкрили 22 вересня. Кошти для облаштування шелтера виділив Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ. Наразі це перший подібний притулок в Україні, який приймає жінок разом із дітьми.

«Міська влада відкрита та готова до співпраці в проектах, що мають соціальне спрямування. Наш пріоритет — підтримати їх, привернути увагу громадськості та бізнесу до цієї проблеми. Ми готові продовжувати спільну роботу з ЮНІСЕФ», – зазначила директор департаменту соціальної політики міськради Лілія Ковальова.

У новому центрі ресоціалізації можуть розміститися 14 жінок із дітьми. Шелтер має три спальні кімнати з ліжечками для немовлят, вітальню, поєднану зі спільною кухнею, а також ванну кімнату. Для зняття психологічної напруги передбачений особливий куточок. Тут знаходиться набите піском опудало на ім'я Вольдемар і дерев'яна битка. Загалом кімнати притулку повністю готові до прийому постояльців. Тут є необхідні меблі та побутові прилади. Приміщення центру перебуває під постійною охороною, яка в разі потреби прибуде за лічені хвилини. Жертви домашнього насилля можуть залишатися в центрі від трьох місяців до півроку. За цей час для жінок проведуть численні психологічні тренінги та семінари з працевлаштування. Робота фахівців спрямована на те, щоб, залишивши притулок, жінка могла самостійно дати раду собі та своїм дітям.

Директор шелтера наголошує — головне, щоб людина відновилася внутрішньо. І обіцяє стежити, як надалі складатимуться долі підопічних центру. «У нас є чіткий відбір — жінки, які постраждали від насилля в родинах. У нас є прописані програми. Ми приймаємо жінок і укладаємо домовленість, що вони чітко дотримуватимуться програми реабілітації, яка включає групові та індивідуальні заняття», – розповіла керівник шелтера «Нова я» Людмила Коломоєць.

Наразі центр готовий приймати жінок Чечелівського району. Одна з перших підопічних шелтера «Нова я» – мати двох дітей, яка була змушена залишити дім через власного чоловіка. Останні півтора року він пиячив і піднімав руку на дружину та дітей. Жінка каже: умовами соціального притулку цілком задоволена і вже вирішила питання влаштування малечі до дитсадка. Тепер понад усе вона хоче забути пережитий жах і розпочати нове життя.

Зазначимо, що шелтер відкрито у Центрі ресоціалізації матері та дитини «Нова я», що працює на базі обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ — 100% життя».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (23.09.16 07:50): А разве патрульная полиция не должна "реабилитировать" семьи в которых происходит насилие? Мужика на год-три в "реабилитационный" центр прикрыть, вот и вся история. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
тимон  (22.09.16 21:04): а не проще развестись в таком случае и разменять квартиру? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті