Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Подати заяву на реєстрацію шлюбу відтепер можна через інтернет

Подати заяву на реєстрацію шлюбу відтепер можна через інтернет

Якщо ви вирішили побратися, то, щоб подати заяву на реєстрацію шлюбу необов’язково прямувати до ДРАЦСу. Тепер це можна зробити не виходячи з дому, через Інтернет.

Нову адмінпослугу можна отримати на порталі iGov.org.ua або на сайті minjust.gov.ua. Її презентували в Головному територіальному управлінні юстиції у Дніпропетровській області.

«Усі адмінпослуги мають бути в електронному форматі. На сьогодні жителі регіону можуть отримати на iGov уже 220 послуг. Портал iGov підвищує ефективність роботи держорганів, мінімізує корупційну складову і є зручним для людей. Щотижня в режимі онлайн запускаємо нові послуги. Долучилася до практичного сервісу і юстиція. Відтепер, не виходячи з дому, можна зареєструвати шлюб», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

Замовити послугу просто. Треба зайти на портал iGov.org.ua. Далі – авторизуватися через програму BankID, яка дозволяє підтвердити особу шляхом використання банківських даних.

Після цього заповнити форму заявки. Треба зазначити контактні дані: e-mail та телефон. Потім обрати ДРАЦС, у якому пара бажає провести урочисту церемонію. До заяви додається квитанція про оплату послуги.

Далі наречений та наречена обирають бажані дату та час для розпису, заповнюють особисті дані. Один клік – і послуга замовлена.

Про кожен етап виконання заявки та про готовність документів інформуватиме sms-повідомлення.

«Послуга доступна у Дніпрі та Дніпровському районі. Та незабаром розповсюдимо її на всю область, – зазначив начальник Головного територіально управління юстиції  у Дніпропетровській області Леонід Маньковський. – В електронному вигляді можна замовити й інші послуги РАЦСу – подати заяву на зміну імені, отримання свідоцтва про народження чи смерть, повторну видачу документів. Дякуємо команді Дніпропетровської ОДА та волонтерам за підтримку».

Дніпропетровська область першою в Україні почала переводити адміністративні послуги в електронний формат. Стартувала у червні 2015 року.

Завдяки спільним зусиллям IT-волонтерів та Дніпропетровської ОДА мешканцям регіону в Інтернеті доступні вже 220 адмінпослуг. Незабаром у вільному доступі будуть ще понад півсотні, п’ять запустять найближчим часом. Серед найбільш затребуваних – онлайн реєстрація бізнесу, оформлення субсидії та виплат при народженні дитини. Усі деталі – на порталі iGov.org.ua.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті