Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
23:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 5,5 тисячі дітей-переселенців навчаються в дитсадках та школах Придніпров'я

Майже 5,5 тисячі дітей-переселенців навчаються в дитсадках та школах Придніпров'я

Емоційна підтримка, врахування інтересів, забезпечення комфортних умов для спілкування й навчання – така атмосфера створена у навчальних закладах для дітей-переселенців. Хлопцям та дівчатам із буремного Сходу допомагають впоратися з психологічною травмою та переживаннями.

У школах та дитсадках області — майже 5,5 тисяч дітей із Донбасу. Про це повідомили в департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

«Діти, які приїхали до нашої області із зони АТО, пережили безліч різних стресових ситуацій. У школах та дитсадках області їх підтримують емоційно, допомагають адаптуватися на новому місці, зав’язати дружбу», – зазначив директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олексій Полторацький.

Олег Кириєнко разом з родиною переїхав з Авдіївки у 2014 році. На сімейній нараді вирішили, що назад вороття немає. У Дніпрі донька Арина пішла в перший клас.

«Нас прийняли без проблем, ніяких обмежень. Не вішали ярликів «ти не такий, як всі». Школа україномовна. Кожного ранку малюків на порозі зустрічають старшокласники і допомагають нести портфелі. Щоранку учні виконують Гімн України. Донька почуває себе комфортно в нових умовах. Планує записатися цьогоріч у спортивну секцію», – розповідає батько.

Школи та дитсадки регіону співпрацюють із міжнародними організаціями: захищають проекти, виграють гранти та покращують умови навчання дітей.

«Наша школа виграла грант на створення кімнати психологічного розвантаження для дітей-переселенців. Вона обладнана всім необхідним – від меблів до великого конструктора Lego. Діти мають можливість відпочити, поспілкуватися з психологом. Під час психологічної терапії від негативних споминів звільняються як діти, так і їхні батьки. Хочемо продовжити роботу в цьому напрямку», – каже директор школи №78 Ігор Молодцов.

Вчителі, психологи та соціальні працівники шкіл, де навчаються діти зі Сходу, беруть участь у практичних тренінгах. Вони вчаться створювати для учнів та їхніх батьків безпечне та довірливе середовище, долати кризові ситуації та розвивати психологічну стійкість. Нові знання здобули педагоги Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Першотравенська, Вільногірська, Марганцю, Покрова, Павлограду, Жовтих Вод, Тернівки, Новомосковська, а також Апостолівського, Петропавлівського, Синельниківського, Солонянського та ще десяти районів області.

У Дніпропетровській області, за офіційними даними, перебуває близько 80 тисяч переселенців, за неофіційними – понад 100 тисяч.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті