Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 24 червня 2024
15:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпрі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя АТО

|«« «« »» »»|

Його звала «сонечком» не лише любляча мама, а й побратими на війні. Таким він був: позитивний та чуйний, одночасно – сміливий та цілеспрямований. Дмитро Решетняк потрапив на фронт зовсім молодим, проте командував взводом. Життя 23-річного хлопця обірвала ворожа міна. На честь Героя в його рідній школі відкрили меморіальну дошку.

Вшанувати пам’ять хлопця прийшли десятки людей: близькі, однокласники, військові побратими. Зі сльозами на очах згадували: Дімка був «справжнім», таких – один на мільйон.

Віталій Максимкін згадує, як восени 2015-го до його взвод прислали нового командира. Вже досвідченими вояками мав керувати зовсім «зелений» хлопець.

«Ми, як більш мудріші хлопці, вчили його реаліям війни. Він нас - нових тактик, які проходив в академії сухопутних військ. Ми прослужили разом десь півроку. За короткий проміжок часу Дімка став не просто командиром, а справжнім бойовим побратимом. Такі люди народжуються для того, щоб змінювати країну», - поділився демобілізований боєць 20-го окремого мотопіхотного батальйону Віталій Максимкін.

Дмитро Решетняк не випадково з легкістю знайшов підхід до бойових побратимів. Таким він був ще зі школи: відкритим, позитивним та активним. Відмінник в навчанні, завжди перший – на шкільних святах. Та ще й в колективі народних танців займався. Після школи вступив до гірничого університету, там закінчив військову кафедру. Далі була Академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. У 2015-му 23-річний Діма потрапив в АТО, де командував взводом.

Тетяна Решетняк згадує, як проводжала сина на війну. Жінка відмовляла хлопця від такого вчинку, проте він не слухав. Син не зізнавався Тетяні, що знаходиться на передовій. Проте материнське серце передчувало лихо. В лютому 2016-го в Пісках життя Діми обірвала ворожа міна.

«Це було сонечко, золота дитина. Я побратимам сказала, що він у мене один з мільйона. А хлопці відповіли: «Ні, він у вас - один зі 100 мільйонів. Він - справжній офіцер», - ледь стримуючи сльози, розповідає Тетяна.

Нині на честь Героя в його рідній 96-й школі у Дніпрі відкрили меморіальну дошку. На зворушливій церемонії про Дмитра згадували рідні, однокласники, вчителі, побратими.

«Ніколи не думала, що на нашій школі може розміститися така сумна дошка. Проте ми зробили це за покликом душі. Щоб вшанувати героїв, які в такому молодому віці захищають країну. Таким був й Діма – він завжди прямо та сміливо зустрічав життя», - сказала директор дніпровської школи №96 Наталя Моргуль.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті