Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
17:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі прибрали ще один незаконний ринок — на вулиці Інженерній

У Дніпрі прибрали ще один незаконний ринок — на вулиці Інженерній

Осередок стихійної торгівлі на вулиці Інженерній, що в Шевченківському районі міста, почали розчищати в ніч на 2 вересня. Вранці торговці вийшли працювати вже на санкціонований ринок, який до цього пустував роками. Продавці призвичаюються до нових, людських умов праці.

Як налагоджують роботу цивілізованого ринку, проінспектував начальник управління реклами й торгівлі міськради Руслан Мороз. «Уздовж вулиці була несанкціонована стихійна торгівля. Зараз вона переміщується на цей ринок і отримує цивілізовану форму. Тут, як і належить, працюватиме санстанція. Ми формуємо ринковий об'єкт», – сказав Руслан Мороз.

Місць на ринку достатньо. Торговельний майданчик розташований у зручному місці – він не заважає проходу людей тротуарами. Крім того, продукти, придбані на цьому ринку, матимуть сертифікати якості. Вартість ринкового збору для торговців найближчим часом визначить власник ринку. Однак в управлінні реклами та торгівлі запевняють – він буде невеликим.

«Тут з'являться покупці. Адже людям не доведеться більше блукати захаращеними вулицями, вони заходитимуть на цивілізований ринок», – упевнений Руслан Мороз. Самі торговці зміни схвалюють. «Так хоч приходиш і маєш упевненість, що тобі є місце. А так тулишся, а тобі кажуть: іди звідси, тут торгує інший». А куди тікати? А це зробили красиво й справедливо. Усі в одному ряду стали. І люди знають, куди приходити», – розповідають продавці Ольга та Олена.

Місцевим мешканцям оновлений ринок також подобається: «Дуже добре, що зробили так. Усе зручно, все на місці. З дороги все прибрали. Усі в нас радіють, що ринок нарешті на одному місці», – каже мешканка Дніпра Тетяна Йосипівна.

Стихійний ринок на вулиці Інженерній налічував близько сотні торгових точок. Нині їх залишилося менше половини. За словами Руслана Мороза, переважна більшість кіосків і торгових точок виїхали з вул. Інженерної самостійно, після офіційного попередження. Ті ятки, чиї власники проігнорували припис, демонтували примусово. Наразі в мерії вирішуючи питання кількох тутешніх кіосків, які отримали документи незаконним шляхом.

Рішення про демонтаж незаконного ринку затвердили 1 вересня, в ході засідання виконкому. У найближчий час комунальники розчистять та приведуть до ладу вулицю. Нагадаємо, що минулого тижня в Дніпрі знесли «Шанхай» – відомий стихійний ринок на вулиці Боброва.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Александра  (08.09.16 08:50): Я за снос киосков. Но то что сейчас делают это фарс. В одном месте снесли а в другом тут же построили. Иначе как объяснить огромное количество новых киосков на тротуарах микрорайонов Победа и Сокол? Відповісти | З цитатою
Александра  (08.09.16 08:49): Я за снос киосков. Но то что сейчас делают это фарс. В одном месте снесли а в другом тут же построили. Иначе как объяснить огромное количество новых киосков на тротуарах микрорайонов Победа и Сокол? Відповісти | З цитатою
Элвис  (06.09.16 07:27): Может, им на улице не только торговать захочется, а ещё и мыло варить или крокодилов выращивать: Они чувствует разницу между улицей и промышленной площадкой? Відповісти | З цитатою
Игорь  (05.09.16 17:16): А на улице Новокрымской после закрытия стихийного рынка он открылся СНОВА!!! Відповісти | З цитатою
кира  (05.09.16 16:30): Улица Каверина из просторной и тихой превратилась в гадюшник из-за стихийной торговли с земли и разросшихся киосков, причем уже из кирпича понастроили. Киоски "Вино" и "Пиво"
рядом со школой-интернатом №2. Почему молчат родители малышей?Неужели им удобно пробираться сквозь ряды торговцев, зачастую выходя на проезжую часть из-за толчеи.Куда смотрит директор школы? На каком расстоянии от учебного заведения может находиться винный или пивной киоск?
Відповісти | З цитатою
Артем  (05.09.16 15:59): Рынки сносят типа с целью устранения антисанитарии, а тем временем в Днепр каждый день привозят сотни тонн львовского мусора. Филатов заключил договор на завоз львовского мусора. Это же какая у них рентабельность на мусоре, если выгодно везти мусор за 1000 км.? Відповісти | З цитатою
трошки  (05.09.16 13:51): здесь комментаторы. Настоящая причина всей этой мнимой ,,борьбы" со стихийными рынками это попытка хозяев супермаркетов и рынков выдавить конкурентов - уличных торговцев.Обратите внимание на стоку в статье - ,,вышли работать уже на санкционированный рынок, который до этого пустовал годами" Почему он пустовал вам нужно объяснять или сами поймете? Теперь когда с уличной торговлей (то есть с мелкими предпринимателями) будет покончено в супермаркетах можно не стесняясь повысить цены - покупателям все равно некуда теперь деваться. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Александра  (05.09.16 13:36): Стихийные рынки достали. Не пройти не проехать. Но это только имитация деятельности. За буджетные деньги кстати. Туфта. В одном месте сносят, а в другом тут же строят. НЕ ВЕРЮ.
На Победе за кольцом с прошлого года вырос целый ряд новых ларьков, плюс ряд выносной торговли на ящиках (и там не только бабушки со своими огородами). Это при том что тут же рядом кодак и два торговый центра.
Відповісти | З цитатою
гоRожанин  (05.09.16 12:27): БРЕХНЯ, РЫНОК НА ИНЖЕНЕРНОЙ НИКТО НЕ УБРАЛ, КАК БЫЛ ШАНХАЙ ТАК И ЕСТЬ, УБРАЛИ НЕСКОЛЬКО КИОСКОВ, НО ЭТО ВЕДЬ НЕ ВЕСЬ РЫНОК!!!БРЕХУНЫ Відповісти | З цитатою
Yura  (05.09.16 09:48): Сносить не строить. Да не спорю, надо навести порядок , а не просто крушить, выделить дополнительное место возле рынка и все упорядычить. У кого достаток побольше, ему вобщем то наплевать на рынок, а для многих это реальная экономия. То что по ЛЭПом рынок ну не совсем хорошо, но не смертельно. Так у нас и заправки возле мостов и на зону природоохранную возле водоемов 50-100м разрешительные органы плюют - не понятно тут же "человеки" с серьезным положением и деньгами, а рыночек там людишки. Відповісти | З цитатою
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті