Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
12:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Протягом 8 місяців працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області викрито 160 корупціонерів

Протягом 8 місяців працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області викрито 160 корупціонерів

З початку року оперативники Управління захисту економіки склали та направили до суду на розгляд 160 адмінпротоколів на чиновників різних рівнів. Судом накладено штрафів на загальну суму понад 206 тисяч гривень.

Протидіючи корупційній злочинності, оперативники УЗЕ продовжують викривати посадовців у їх незаконній діяльності, яка підпадає під порушення норм та положень ЗУ «Про запобігання корупції».

В рамках такої діяльності чиновників незмінно лідирує конфлікт інтересів в умовах виконання останніми своїх обов’язків (151 адмінпротокол).

Проте, мали місце незаконні діяння, пов’язані з суміщенням – складено 5 протоколів, отримання дарунків – 3, невжиття заходів – 1.

Серед посадовців, які притягуються до адміністративної відповідальності переважають депутати сільських та селищних, міських, обласних рад - 54, посадові особи юридичних осіб публічного права - 57, посадові особи місцевого самоврядування - 33, хоча зафіксовані й такі порушники корупційного закону, як голови селищних рад – 8, державні службовці – 7, військові посадові особи ЗСУ – 1.

У серпень поточного року поліцейськими складено 16 адміністративних протоколів.

Так, оперативники встановили факти вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів, а саме виражене у неповідомленні про наявний реальний конфлікт інтересів, а також вчинення дій чи прийняття рішень в відповідних умовах (ч.ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП), такими посадовцями, як начальник відділу ЖКГ однієї з районних рад м. Дніпро, начальники відділів освіти однієї з районних рад м. Дніпро та однієї з міськрад, начальник відділу однієї з райдержадміністрацій, начальники служб у справах дітей однієї з районних рад м. Дніпро та однієї з райдержадміністрацій.

Переважна більшість посадовців вже «відповіла» за порушення Закону України «Про запобігання корупції», шляхом сплати штрафних санкцій.

Усього від початку року судами області розглянуто 73 протоколи, і в результаті, накладено штрафів на загальну суму 206 210 гривень. В середньому викритий корупціонер сплатить 2 тисячі 800 гривень штрафу.

Лише за серпень 2016 року складено 16 протоколів та накладено штрафів на суму понад 51 тисяча гривень.

З метою документування фактів вчинення корупційних діянь, Управління просить громадян, яким відома будь-яка інформація з приводу порушень ЗУ «Про запобігання корупції», повідомляти до УЗЕ в Дніпропетровській області за номером (056) 745-04-40 та на електронну адресу [email protected].

Gorod.dp.ua на Facebook.


8-я пятилетка  (02.09.16 13:13): Ура! Ура! Ура!
Планы партии выполним и перевыполним
Да здравствует загородный дом !
Відповісти | З цитатою
Федя (операция"Ы"  (02.09.16 12:35): До лампочки! Где хоть один реальный суд и показательный процесс? Реальный, соответствующий деянию и сумме взяток (ущерба) срок? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Макс  (02.09.16 11:19): Задача по математике для 4го клас: 206000 делим на 160 админпротоколов получаем около 1300грн на протокол. Вопрос, сколько в среднем нужно взять взяток и на какую сумму, что бы отбить штраф в 1300грн?
Коррупция, без сомнения, поборена. Ура!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті