Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
08:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чоловіча проза про Іловайську трагедію: у ДніпроОДА автори сучасності презентують дві книги про гарячий серпень-2014

|«« «« »» »»|

Дніпропетровська ОДА продовжує руйнувати шаблони. У її стінах традиційними стали неформатні зустрічі із письменниками та блогерами сучасності. 25 серпня на гостину завітають відразу два автори – Роман Зіненко та Євген Положій.

Вони презентують книги про маловідомі сторінки Іловайської трагедії 2014-го. Художні твори – у пам’ять про тих, хто залишився в «котлі» назавжди. На читачів чекають спілкування з авторами, автографи, фото і книги за ціною видавництва. Вхід безкоштовний.

«Дніпропетровська ОДА руйнує стереотипи. Тут проходять не тільки офіційні зустрічі, наради та брифінги, а й літературні вечори авторів сучасності. У стінах облдержадміністрації вже побували Павло Паштет Белянський, Gorky Look і Serg Marco. Тисячний зал зібрав російський поет Орлуша. Про життєві протиріччя розмірковував відомий український блогер і журналіст Сергій Іванов. За кілька днів – нова зустріч. До ОДА завітають Роман Зіненко та Євген Положій, які розкажуть про одну з найтрагічніших сторінок АТО – «Іловайський котел». Вхід безкоштовний», – підкреслив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Літературний вечір – 25 серпня о 19:00, у конференц-залі ДніпроОДА. З читачами спілкуватимуться АТОшник-прозаїк Роман Зіненко та український письменник Євген Положій.

Роман Зіненко пройшов Іловайськ від початку до кінця. Смерть показала йому своє обличчя, але дала шанс вирватися. Переживши пекельні дні війни, він розуміє, що його спогади – це не тільки особисте. Це й історія країни. Тому використовує будь-яку можливість, щоб розповісти про пережите.

Автор представить свій «Іловайський щоденник» харківського видавництва «Фоліо». У книзі-реквіємі – майже 300 сторінок, написаних від першої особи. Відверта розповідь очевидця – про маловідомі події в оточеному Іловайську. Це дозволяє разом з українськими солдатами пережити трагічну сторінку в історії сучасної України. Твір проілюстрований десятками знімків, у тому числі з особистих архівів бійців.

«Це моя дебютна книга. Написав її у творчому пориві за два місяці. Думав, це буде перше і останнє моє літературне творіння. Та помилився. Планую «Іловайський щоденник» доповнити та перевидати. Одночасно працюю над черговою книгою. Вона поки що в нотатках, та теж буде про війну на Донбасі. Ми мало знаємо про так звану сіру зону. Хочу про неї розповісти», – ділиться творчими планами АТОшник.

У четвер до Дніпропетровської ОДА завітає й сумський письменник і журналіст Євген Положій. Його роман «Іловайськ» – про мужність, героїзм та людяність українських військових. Твір вийшов у вересні 2015-го, написаний двома мовами за мотивами історій солдат та офіцерів, що вижили в «Іловайському котлі».

«Це книга про війну, яка нікого не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. У романі – документальний стрижень. У відтворенні реальності допомагали бійці ЗСУ, добровольчих батальйонів, прикордонники. Без очевидців ця книжка б ніколи не відбулася. Вони та їхні подвиги – і є ця книга», – розповідає письменник.

На читачів чекають презентація творів, спілкування з авторами, книги за ціною видавництва, автографи і фото. У лаунж-зоні, як завжди, безкоштовно чай, кава та солодощі. Вхід вільний. Реєстрація – за посиланням.

Наприкінці серпня 2014 року під час боїв в Іловайську загинули щонайменше 360 захисників України, близько 430 були поранені, понад 150 вважаються зниклими безвісти, сотні опинилися в полоні.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


гортекс  (23.08.16 18:38): А где мемуары об илловайске написаные друганами мэра и корбана Юрой Березой и сбежавшим из плена Парасюком? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті