Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська обласна рада за офіційний статус бійцям-добровольцям

Дніпропетровська обласна рада за офіційний статус бійцям-добровольцям

Питання з надання офіційного статусу учасників бойових дій, бійцям-добровольцям на державному рівні через відсутність відповідного закону залишається відкритим. Аби допомогти воїнам-героям на місцевому рівні, деякі обласні ради змогли ухвалити рішення про надання такого статусу бійцям, що проживають у їхніх областях.

Дніпропетровська обласна рада на минулій сесії одною з перших прийняла важливе рішення «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України». Проте, знову ж таки через відсутність закону, виникає багато проблем.

Тож сьогодні на черговому засіданні комісії із надання статусу бійців-добровольців АТО, були розглянути такі питання: Надання більш точного визначення поняття: «Боєць-доброволець АТО», «Добровольчого підрозділу».

Учасники комісії вказували на безліч складностей з переліком документів, які б дійсно підтверджували основоположно статус бійців-добровольців АТО.

Тривала гаряча дискусія комісії, були надані пропозиції на розгляд мінімального переліку документів для надання відповідного статусу, терміну служіння та міста дислокації бійців, наявність свідків чи обліку журналу бойових дій, а також індивідуальний підхід до надання відповідного статусу пораненим бійцям-добровольцям АТО.

Активну участь в обговоренні приймали представники громадськості: «Правого сектору», а також ОУН, СІЧ, САРМАТ тощо.

Заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян наголосив, що всі пропозиції і побажання щодо надання статусу бійців-добровольців АТО будуть враховані і оброблені найближчим часом.

Голова обласної ради Гліб Пригунов підкреслив: «Дуже важливо, щоб люди, які захищали нашу країну, нашу незалежність, ні в якому разі не залишилися непоміченими, а змогли відчути реальну підтримку держави».

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті