Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Регата «Козацький шлях» дісталася Одеси

|«« «« »» »»|

Регата «Козацький шлях» причалила до Одеси. Позаду – півтисячі кілометрів водного шляху. Регата присвячена сучасним захисникам і проходить місцями бойової слави козаків. За тиждень майже 40 яхтсменів пройшли Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон і вийшли в Чорне море.

Під час подорожі на мандрівників чекало чимало несподіванок. Організатори водного ралі – Дніпропетровська ОДА, обласна асоціація воїнів АТО та міський крейсерський яхт-клуб.

Регата «Козацький шлях» розправила вітрила тиждень тому. Дев’ять яхт відшвартувалися від Дніпровського крейсерського яхт-клубу.

За цей час яхтсмени пройшли Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон і вийшли в Чорне море.

З 20 на 21 липня регата підійшла під Дніпро-Бузький лиман і стала на ночівлю.

Яхти «Ole» та «Драгер» не стали пережидати ніч і рушили прямісінько до Одеси. Проте погода поламала їхні плани: в лимані дует сміливців потрапив під шторм і змушений був заякоритися в Очакові.

21 липня регата «Козацький шлях», як планувала, дісталася берегів Одеси. Є трійка лідерів. По обіді в Одесу першою зайшла яхта «Драгер», через годину її наздогнала «Ole», опівночі причалила яхта «Танго».

«Дякувати всьому – уже Одеса. Нас гарненько побовтало, як тільки ми увійшли в Чорне море: вітер 10 метрів на секунду й шалені хвилі. Під час подорожі не обійшлося без сюрпризів. Яхта «Бриз» вийшла з ладу ще в Запоріжжі. На жаль, екіпажу так і не вдалося відремонтувати судно. Яхта «Надія» зійшла з дистанції під Очаковом: вона наскочила на мілину – двигун пішов на дно. Дехто з мандрівників підхопив морську хворобу. Маршрут непростий, але цікавий. Так бувало і в козаків», – розповідає про подорож учасник регати Сергій Бойко.

Тепер шлях додому. Регата рушить назад в понеділок, 25 липня. Пришвартується у Дніпрі 31 липня. У планах на 2017 рік – провести масштабну регату. В акваторії Дніпра під парусами зберуться яхтсмени з усієї України. Це вже буде не просто подорож, а спортивне змагання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Надежда Савченко  (25.07.16 07:45): Шотомалорегаты.. вечеринаневдалася.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті