Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
15:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Де бажає навчатися молодь: рейтинг найпопулярніших вишів області

Де бажає навчатися молодь: рейтинг найпопулярніших вишів області

Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара – найпопулярніший виш серед абітурієнтів. Навчатися у ньому прагнуть близько 7 тисяч вступників.

Стільки молодих людей з початку вступної кампанії надали університету найбільший пріоритет у своїх заявах. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Відповідно до поданих вступних заяв 6 847 абітурієнтів найбільше хочуть вступити до Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара. На другому місці – Національний гірничий університет. Цьому вишу надали пріоритет 4 843 вступника. Почесне третє місце у Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В.Лазаряна. Стати його студентами прагне 2 281 людина.

«Від початку вступної кампанії близько 20 тисяч абітурієнтів виявили бажання навчатися у вишах Придніпров'я. Більшість з них хоче отримати кваліфікаційний рівень «Спеціаліста» (7 818 заяв) та «Магістра» (7 603 заяв). Стати «Бакалавром» прагнуть 4 480 людей», - повідомили в департаменті.

Серед вступників краю – 131 пільговик та 160 абітурієнтів з Донецької та Луганської областей.

У рейтингу професійно-технічних навчальних закладів першість розподілилася таким чином:
1 місце – Криворізьке медичне училище;
2 місце – Дніпропетровське медичне училище;
3 місце – Дніпропетровський транспортно-економічний коледж.

Більшість вступників подають документи після закінчення 9 класів.

До коледжів та училищ планують вступити 261 пільговик та 123 абітурієнти з Донбасу.

Вступна кампанія-2016 стартувала 11 липня. Документи від абітурієнтів, які складали ЗНО, прийматимуть в електронному вигляді до 27 липня. До 20 липня мають подати заяви до вишів абітурієнти, які складатимуть вступні іспити, проходитимуть співбесіди та творчі конкурси.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (21.07.16 14:15): Зачем тратить 5 лет, если при отсутствии полезных связей идти работать грузчиком в АТБ или в Польшу на клубнику. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Алхимик  (20.07.16 21:12): А Химтех??? Самый престижный ВУЗ. Нефтяники, пищевики, та все, короче! Дауны идут на экономистов-менеджеров, реальные пацанчики и зчетные телочки - на химиков-хомяков! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Реально  (20.07.16 20:34): А таможенная академия? Не написали специально, т.к.там конкурс мама не горюй.
К тоу же перспективно и престижно.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті