Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Житловий масив Тополя убезпечать від зсувів

Житловий масив Тополя убезпечать від зсувів

На житловому масиві Тополя-2 у Шевченківському районі Дніпра побудують дощову каналізацію.

Про це міський голова Борис Філатов повідомив під час виїзної робочої наради 14 липень.

Щоб визначити основні напрями робіт, очільник Дніпра зібрав керівників профільних департаментів мерії. Роботи розпочнуть вже найближчими днями. Майже 20 років тому на масиві стався зсув, але за вирішення проблеми зсувонебезпечних ділянок влада взялася тільки тепер.

«Проблема була системною і не вирішувалася всі ці роки. Ще й гроші списували на дощову каналізацію, якої не існувало. Та цьогоріч ми нарешті розпочнемо реконструкцію, а радше кажучи – будівництво з нуля дощової каналізації на житловому масиві Тополя-2», – заявив Борис Філатов.

Міський голова впевнений – комплексна реконструкція мережі відведення дощової води дозволить уникнути ризиків техногенної катастрофи в майбутньому. Будівництво дощового колектору і водовідвідних стоків обіцяють завершити щонайдовше до кінця року. Досі люди роками потерпали від відсутності дощової каналізації на масиві.

Директор міського дитячого будинку № 1, що на житловому масиві Тополя-2, Володимир Бехтеров добре пам'ятає 1997 рік. Тоді за кілька хвилин під землю пішла дев'ятиповерхівка. Зсув зруйнував і місцеву школу № 99, пошкодив два дитсадки, гаражі та господарські споруди. Трагедія майже двадцятирічної давнини забрала життя однієї людини і залишила без даху над головою майже 2 тис дніпровців.


«То було жахливо. Відтоді багато «ливнівок» заасфальтували. І коли йдуть потоки води, ми тут просто плаваємо, весь нас дитячий будинок. Тому ми дуже раді, що нарешті підняли це питання. Що нинішня міська влада не забула. Величезна подяка меру, бо це дійсно турбота про людей», – сказав Володимир Бехтеров.

Комплексні роботи стартують вже найближчими днями. Передбачається, що на території житлового масиву буде прокладено майже 6 км дощової каналізації та близько 1,5 км водовідвідних лотків.

Борис Філатов також повідомив, що в мерії розглядають і інші способи запобігання зсувам на території Дніпра. Крім того, на масиві Тополя-2 уперше за його історію ремонтуватимуть внутрішньоквартальні дороги.

Орієнтовна площа – близько 100 тис кв. м. На це виділено понад 56 млн грн.

Виконання робіт очільник Дніпра контролюватиме особисто.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Svetlana  (06.04.17 21:55): Тополь 2 дом 10, перекопан весь двор, уже 5 месяцев все жильцы ходят под балконами рискуя получить чем-нибудь по голове, включая детей идущих в школу. На работу ходим обмотав ноги в полиэтиленовый пакет. А они все копают дальше и асфальт класть обещают только когда закончат копать везде по томолю2. Пожалуйста помогите, с детьми гулять выйти не возможно. А летать пока не научились. Відповісти | З цитатою
гость  (09.11.16 20:44): То, что они делают, это ужас какаой-то. Надеюсь, после их работ, Тополь не уплывет. Тополь 2 перерыт полностью. Во двор зайти не возможно ни с какой стороны. После вчерашнего дождя, все , что они нарыли и закопали провалилось. Вся эта грязь плывет на Тополиную. Мало того , что воды море, так еще и с этой глиной которая выплывает со всех дворов второго Тополя. Повредили интернет кабель, двое суток без интернет. Другие дома сидели без света, благодаря людям, которые решили спасти Тополя Відповісти | З цитатою
Тополь 2  (18.07.16 09:30): Вот это новости, будем ждать и следить за ремонтными дорогами.
Посмотрим Филатов держит слово или деньги отмывает
Відповісти | З цитатою
житель Днепра  (15.07.16 15:35): На Тополе-1 есть ливневая канализация 3-года назад, депутат горсовета Левчинский выпросил деньги у горсовета на восстановление ливнёвок ,и на доп.перехваты в районе сш-52. потом заасфальтировал, и каждый год колодцы чистят от мусора. А, вот на Т-3 ливневая канализация не существует! Відповісти | З цитатою
Жека  (15.07.16 10:22): Так оползень был на Тополе 1, а ливневки будут делать только на Тополе 2. Не пойму почему Тополь 1 прошли мимо, там что не такие же люди живут? Відповісти | З цитатою
О  (15.07.16 01:16): До конца года?))) Я смеюсь и плачу))) Ребята это очередные деньги в карман!!! Комплексные работы с полно масштабным водоотводом , устройство всех сетей как полагается как минимум должно длится года полтора а не за 5 месяцев С Р А Л О М А З А Л О!!! Удачи вам работнички ))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Тополь-2  (14.07.16 22:13): Неужели??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті