Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
00:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Придніпровська залізниця продовжує пристосовувати інфраструктуру до потреб пасажирів

Придніпровська залізниця продовжує пристосовувати інфраструктуру до потреб пасажирів

У рамках Програми зі створення належних умов для доступу осіб з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на 2016 рік на Придніпровській магістралі з початку року виконали комплекс робіт з адаптації вокзалів та станцій до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

Зокрема, у Дніпрі та Запоріжжі на вокзалах було встановлене спеціальне обладнання звукового оповіщення і тактильні покажчики для осіб із вадами зору. Рельєфні покажчики з’явилися, наприклад, біля кнопки виклику персоналу, в пішохідному тунелі, біля з’їзду з пандусу на перон та в інших місцях.

Тактильні «інформатори» в місцях обслуговування пасажирів із вадами зору розмістили також на станціях Синельникове-1, Чаплине, Павлоград-1, Дніпродзержинськ-Пасажирський, П’ятихатки.

На вокзалах Мелітополь, Кривий Ріг, Кривий Ріг-Головний, Новоолексіївка улаштували пандуси для інвалідних візків, Марганець та Кривий Ріг-Головний - відремонтували наявні.

Протислизька смуга з’явилася на сходах вокзалів Нікополь та Кривий Ріг-Головний, а скляні двері вокзальних будівель Дніпропетровськ-Південний, Синельникове-1, Чаплине, Павлоград-1, П’ятихатки, Дніпродзержинськ-Пасажирський захистили протиударними засобами.

На станціях Синельникове-1 та Чаплине для більшого комфорту інвалідів перевлаштували сходи та пандус, а на станції Пологи – заїзд до туалету.

Особлива увага приділялася курортним станціям Новоолексіївка та Генічеськ, адже серед пасажирів, які їдуть на оздоровлення, чимало осіб з обмеженими фізичними можливостями. Так, на вокзалі Новоолексіївка вхідні двері було розширено для безперешкодного заїзду інвалідних візків, для мало-мобільних пасажирів відкрили спеціальну касу з переговорним пристроєм «касир – пасажир», встановили кнопку виклику чергового по вокзалу, облаштували туалет. Вокзал Генічеськ отримав нову пасажирську платформу між першою та другою коліями, яку обладнали пандусом для з’їзду інвалідних візків.

Незмінною складовою Програми зі створення належних умов для доступу осіб з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури цьогоріч були також щомісячні заняття із працівниками, що входять до складу груп допомоги пасажирам з інвалідністю. У січні-травні ці групи під час посадки-висадки у поїзди надали допомогу майже 700 особам з обмеженими фізичними можливостями та їх супровідникам.

Нагадаємо, що Укрзалізниця оголосила 2016 рік роком створення належних умов для доступу маломобільних пасажирів до об’єктів залізничної інфраструктури.

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (04.07.16 12:27): Бред. Все хуже. С первой платформы съезд для инвалидов и для пассажиров с тачками (чемоданами на колесиках) продолжительное время закрыт (много месяцев). Электропоезда приходят и отправляются с платформ, к которым подземный переход закрыт. Бегаешь вверх и вниз по переходным мостам, как обезъяна. Лучше бы не писали об улучшении. Позор. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
да  (03.07.16 22:09): еще пару повышений цен на билеты и будете одних маломобильных катать. Відповісти | З цитатою
Сергей  (03.07.16 13:22): Лучше бы они для людей расписание электропоездов нормальное сделали. Такое впечатление, что эти профессионально непригодные дурачки из управления железной дорожки расписание для воздуха делают, а не для людей. Плюс постоянные отмены нужных для народа поездов. Відповісти | З цитатою
Alex  (03.07.16 10:47): Сделайте ночной экспресс во Львов/ИФ/Мукачево, пожалуйста - чем мы хуже Харькова, где экспресс выезжает в 7 вечера и во Львове в 8:30 утра? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті