Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
11:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В ОДА український блогер презентував бестселер про війну на Донбасі

|«« «« »» »»|

Три доби новий термінал Донецького аеропорту стійко боронила всього трійка військових. Це маловідомий факт із зони АТО і непоодинокий. Такі факти детально описує у своїй книзі «Хроніка гібридної війни» український блогер Serg Marco.

Дебютне видання він презентував у Дніпропетровській ОДА. На зустріч з автором завітали понад півсотні читачів. Вони провели майже дві години невимушеного спілкування за кавою з печивом.

«В облдержадміністрації проходять не тільки офіційні засідання та конференції, але й неформатні зустрічі. Сьогодні у нас в гостях ще один блогер – Serg Marco. Він презентує книгу про гібридну війну на Донбасі. Такі зустрічі стали традиційними. Наступним буде Сергій Іванов, який перевидав книгу «Протиріччя». Також в ОДА відкривається десята фотовиставка. Цього разу свій творчий доробок презентує фотохудожник Олександр Шульман. Якщо ви хочете зустрітися ще з кимось, пропонуйте, ми з радістю підтримаємо ініціативу», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Він займається нерухомістю, та з недавніх пір знається на видавничій справі. Український блогер Serg Marco презентував в облдержадміністрації свою дебютну книгу «Хроніка гібридної війни». На 280 сторінках – про війну начистоту.

«Ми повинні знати правду про наші поразки, не забувати про перемоги. Два роки ми тримаємо цей фронт. Основні герої моєї книги – військові 25-ї бригади, 93-ї, 17-ї. Вони до останньої краплі віддали себе цій війні. Ми маємо це пам’ятати», – наголосив блогер Serg Marco.

Ідея створити військову хроніку народилася наприкінці 2015-го. Блогер провів на передовій близько 140 інтерв’ю. Спілкувався з багатьма – від головних воєначальників до рядових бійців. У той момент у них рвалася душа, згадує автор. Вважає, що без літератури, просякнутої болем, складно відтворити історію. «Правда існує доти, доки ми живі», – певен автор.

В ОДА завітали ті, кому було цікаво дізнатися з перших вуст неприховану правду. Говорили про наболіле – анексію Криму, початок бойових дій в Луганській та Донецькій областях, чи можливо розв’язати конфлікт у мирний спосіб і як дати поштовх національній ідеї на окупованій території.

Артем Кухаренко – друг дитинства автора книги. Прийшов на зустріч, аби особисто потиснути руку товаришу за роботу. Говорить, видання актуальне й на часі. «Нещодавно дізнався, що під псевдонімом Serg Marco веде блог про війну мій давнішній друг. Зацікавився – і став його постійним читачем. Погортав його дебютне видання – написано гідно. Великий йому уклін», – каже хлопець.

«Хроніка» вийшла у травні 2016-го і вже в перший місяць стала хітом на полицях книжкових магазинів. «Ми вирішили випустити серію книг про конфлікт на Донбасі. Serg Marco – пілотний автор. Його робота за короткий час стала бестселером. На сьогодні розійшлася половина трьохтисячного тиражу. Це гарний результат для новачка», – підкреслив видавець і книгопродюсер Олександр Сурков.

Автор вважає, військова хроніка може запросто стати основою для великого історичного дослідження. А також прагне зняти за її мотивами фільм. «Кінострічка – це сильний інформаційний маркер. Вона дозволить виокремити героїв, підняти патріотичний дух. Хочеться побачити якісну картину про шлях наших солдатів. Вони цього варті», – ділиться амбіційними планами блогер.

«Хроніка гібридної війни» – військова публіцистика, написана російською мовою. Незабаром її перекладуть українською та англійською.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті