Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
01:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Берліні Борис Філатов ознайомився з німецьким досвідом «розумного міста»

У Берліні Борис Філатов ознайомився з німецьким досвідом «розумного міста»

В рамках офіційного візиту до Німеччини Дніпропетровська делегація на чолі з міським головою Борисом Філатовим відвідали виставку MetropolitanSolutions 2016. До Берліну представники міської влади вирушили два дні тому. У статусі міського голови це перший офіційний візит Бориса Філатова закордон.

Берлінська експозиція провідних розробок містобудування за системою «смарт сіти» - один із найпотужніших осередків прогресивних ідей. Тут проходять 26 різнопрофільних конференцій. Свої напрацювання світовій спільноті пропонують близько сотні технологічних компаній.

В ході виставки очільник Дніпропетровська Борис Філатов і секретар міськради В’ячеслав Мішалов провели переговори з лідерами виробництва канатних доріг у світі – компаніями «Doppelmayr» і «LEITNER ropeways». Борис Філатов відзначив функціональність сучасних кабінок канатки, що здатні вміщувати до 15-ти пасажирів. Зазначимо, що питання заміни одного з символів міста на Дніпрі – канатної дороги – наразі вивчають фахівці.

Також під час MetropolitanSolutions 2016 міський голова Борис Філатов ознайомився з останніми розробками берлінської системи «Смарт сіті». Особливу увагу він приділив системі спостереження за безпекою, яка дозволяє підвищити ефективність роботи поліцейських і уникнути зайвих витрат.

Також міський голова Дніпропетровська Борис Філатов та секретар міської ради В'ячеслав Мішалов провели перемовини з представниками відомої компанії "Siemens". Вивчали "Програму управління містом".

Представники "Siemens" запропонували меру, аби місто отримало змогу взяти участь у цій міжнародній програмі,зібрати близько 400 міських параметрів (від середньодобової температури до інтенсивності пасажиропотоку за добу) у найближчі 12 місяців. Якщо міськрада підтримає й місто візьме участь у цій програмі, Дніпропетровськ стане піонером серед українських міст по впровадженню електронної системи управління мегаполісом. Це дасть змогу приймати управлінські рішення, які не суперечать одне одному, скоротити витрати на чиновницький апарат, зробити Дніпропетровськ зручним для городян.

Завтра представники Дніпропетровської мерії зустрінуться з виконавчим директором підприємства BerlinerWasserbetriebeпаном Simon та пані Franzke - керівником водоочисного підприємства, а також обговорять можливість партнерських відносин між Дніпропетровськом та німецькими містами.

Gorod.dp.ua на Facebook.


НинаДнепр  (02.06.16 09:30): Мне кажется, что из немецких городов больше всех похож на Днепр - Франкфурт (который на р. Майн). Вот бы стали эти города побратимами!!! ))) Відповісти | З цитатою
Старый Самолет  (02.06.16 08:23): Леонид Филатов:
"Вызывает антирес
Ваш технический прогресс:
Как у вас там сеют брюкву -
С кожурою али без?.."
Відповісти | З цитатою
Петрович  (01.06.16 22:27): ...и секретарь горсовета Вячеслав Мишалов! Вот, оказывается, о чем все детство мечтал балованный сын толстого папы: работать за зарплату с 8-00 до 17-00 в горсовете на благо простых граждан! И о погоде... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (11)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті