Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Молоді поети змагатимуться за право виголошувати свої вірші на центральній площі Дніпропетровська

Молоді поети змагатимуться за право виголошувати свої вірші на центральній площі Дніпропетровська
58 молодих поетів виявили бажання взяти участі в проекті «Читаюча нація». Найкращі вірші розмістять на плакатах і афішах у містах області, а їх автори зможуть взяти участь у фестивалі «Вуличної поезії». Про це стало відомо під час прес-конференції в ОДА.

Поділитися своєю творчістю виявили бажання 58 студентів, школярів, молодих людей. Кожен учасник мав надіслати по 3 власні твори. Вимога одна – один з віршів має бути українською мовою.

«Учасники надсилали нам короткі есе про себе, один обов’язковий вірш українською та два за бажанням», - розповідає голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Олександр Сірий.

20 найкращих творів візьмуть участь у відкритому онлайн-голосуванні, що стартує вже наступного тижня у соціальних мережах, на сайті департаменту освіти і науки ОДА і сайті молодіжної ради. Ті вірші, що наберуть найбільше голосів в Інтернеті, будуть надруковані на плакатах та розміщені в громадському транспорті та людних місцях у різних містах Дніпропетровщини.

В кінці травня учасники проекту зможуть також взяти участь у фестивалі «Вулична поезія» та прочитати свої твори на центральній площі Дніпропетровська.

Проект «Читаюча нація» стартував у 2015 році. Тоді у громадському транспорті розміщували вірші відомих українських поетів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті