Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
15:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Vidverto у Дніпродзержинську: "Українська ідея має стати глобальною"

|«« «« »» »»|

2 квітня у дніпродзержинському арт-пабі "Brezhneff" виступив молодий, але дуже амбітний гурт із Дніпропетровська "Vidverto".

Четверо запальних хлопців відіграли чудовий концерт і неабияк потішили місцеву публіку. Бенд виконав треки з альбому "Межа" та декілька нових пісень, серед яких "Мала, будь моєю", "Тепла ніч". Виступ більш нагадував так званий квартирник: тіснувате приміщення закладу, багато знайомих облич, улюблена музика та неймовірно тепла атмосфера.

У перерві між відділеннями концерту музиканти "Vidverto" погодилися дати інтерв'ю сайту 5692.com.ua. Поговорили відверто про участь хлопців у талант-шоу, українську ідею колективу, творчу еволюцію та інші теми.

Склад гурту "Vidverto":

Віталій Анєчкін – гітара (Кривий Ріг). Рудий в команді. Постійно жартує та веселить інших учасників гурту.

Сергій Кметь - бас-гітара (Гвардійське). Нещодавно поголив розкішну бороду. Із перших акордів починає хаотично рухатися на сцені та гіпнотизувати глядачів.

Олександр Криворучко - барабани (Дніпродзержинськ). Ударник ансамблю. Відповідає за те, щоб пісня "качала". Складає плейлисти концертів.

Євген Назарук – фронтмен, гітара, вокал (Дніпродзержинськ). Автор текстів і музики, яку йому хлопці допомагають аранжувати. 

Гурт базується у Дніпропетровську.

Розкажіть про історію створення "Vidverto". Який сенс ви вкладали в цю назву?

Євген Назарук: Спочатку був сольний прожект "Назарук", у якому грала одна людина з акустичною гітарою. Потім додався Олександр Криворучко з ударним інструментом, який називається кахон. Ми почали грати вдвох. Згодом знайшли бас-гітариста Кметя, і так потрошку колектив обрастав музикантами. Врешті-решт після концерту в Жовтих Водах із довгого переліку ми обрали назву "Vidverto". Це для нас посил бути чесним принаймні перед собою, перед глядачем й слухачем. Піднімати якісь актуальні теми, не тільки "любовь-морковь", але й серйозне іноді. Головне для нас – бути чесними. Все, що бачемо й відчуваємо, про те й співаємо.

Ви багато концертуєте. Виступи у Дніпропетровську, Києві, Вінниці, Івано-Франківську, Хмельницькому. Як відрізняється аудиторія в різних містах?

Євген Назарук: Важко сказати. Ми ще, скажімо так, абсолютно невідомий гурт. Нас добре знають тут, у Дніпродзержинську і Дніпропетровську. Коли приїждаємо в Київ, то покладаємося на ту публіку, яка відвідує цей заклад. У Києві в нас є десь 10-15 людей, наших друзів, кого ми можемо запросити на свій виступ. Зазвичай, ми полягаємось на тих, хто прийде в цей заклад. Спілкуємось із глядачами. Сказати, що є якісь відмінності, то такого нема. Скрізь публіка однакова, яку треба розхитати, щоб потім із нами пострибала.

Взагалі якою має бути ваша публіка?

Євген Назарук: Ми хочемо, як у АС/DС, щоб глядачів було 100 тисяч мільйонів, і ми тільки брали акорд, а вони божеволіли і падали на землю.

Розкажіть, в якій школі навчались?

Олександр Криворучко: Я навчався у 29-й школі, що на першому мікрорайоні лівого берега.

Євген Назарук: Школа № 44, теж лівому березі.

Коли почали займатися музикою?

Олександр Криворучко: Я закінчив школу і почав грати на барабанах, десь у 15 років.

Євген Назарук: З 16 років купив гітару і почав акорди пробувати.

Як до цього поставилися батьки?

Євген Назарук: Дали гроші, 60 гривень. У Максима Червінського купив першу акустичну гітару. Максим був для мене недосяжний бог. Він тоді грав у гурті "Fakultet".

Як "Vidverto" пише пісні?

Євген Назарук: В принципі пісні пишу я, під акустичну гітару. З’являється пісня. Потім приходимо (до студіъ звукозапису - прим. 5692.com.ua): Сашка - барабани, Віталя накинув гітаряку, Кметь – бас-гітару. Посиділи, поговорили Саня, як правило, більш відповідає за те, шоб пісня "качала". Починаємо десь змінювати. У Віталія найскладніша функція – йому треба вибрати таку мелодію, яка буде запам’ятовуватися, доповнювати гармонію...

Віталій Анєчкін:…Яка буде насичувати жінок гарними думками (всі сміються).

Пісню "Янголи знають про нас" ви виконали разом із дніпродзержинсько співачкою Олесандрою Слюсаренко. Як відомо, Олександра потрапила до вокального проекту "Голос країни". Чи зможемо ми найближчим часом побачити "Vidverto" на телебаченні?

Євген Назарук: Заявку подали, буквально пару днів тому (інтерв'ю від 2 квітня - прим. 5692.com.ua) Сподіваємось, що потрапимо. Мені здається, що нам є що сказати цій країні. Будь-яке шоу, "Х-фактор" чи "Голос країни", має якісь рамки. Зазвичай, не кожний продукт може там протиснутись. Бажано, щоб ти зіграв не авторське, а зробив переспівку відомої пісні.

Участь у талант-шоу можлива?

Олександр Криворучко: Ми до цього йдемо. Хай буде трошки інтрига.

Євген Назарук. Ми працюємо в цьому напрямку і не цураємось жодної можливості. Готові грати у підземному переході, хоча прагнемо стадіонів.

Олександр Криворучко: Там, де є люди, ми прагнемо грати.

Що для вас означає успіх?

Сергій Кметь: Це як у всьому світі та за кордоном.

Євген Назарук: Віталя, розкажи, що таке успіх?

Віталій Анєчкін: Успіх - це, коли ти виходиш, і у тебе на розігріві AC/DC (усі сміються).

В листопаді минулого року ви "гріли" публіку перед концертом гурту "Табула Раса" у Дніпродзержинську? Як потрапили на розігрів?

Євген Назарук: У нас є друг Віктор Корж. Він працює в агенції, яка займається апаратурою, здає її в оренду. Агенція виступила організаторам концерту "Табула Раса" у Дніпродзержинську. Ми колись з Віктором раніше грали наші пісні "На Лысой горе", "Услышь меня" та інші. Він запросив наш колектив зробити розігрів, і ми погодились. Якщо чесно, то з усіх наших виступів, щоб не збрехати, цей (розігрів "Табули Раси" - прим. 5692.com.ua) був один із самих класних. Чим? Велика сцена, було де розійтися, і звук класний. Хоча у нас не було саундчеку. "Табула Раса" тоді стояли, так довго саундчекались. Потім на сцену вийшли ми і заграли. Супер енергетика!

Що означає назва альбому "Межа"?

Євген Назарук: На жаль, це не альбом "Vidverto", це альбом іще "Назарука" як сольник. Це межа творчості. Ми перейшли від сольника до гурту. Із самих пісень ми переходимо з російської на українську. В цілому на сьогоднішній день пишемо віиключно українською. Такий у нас напрямок творчості. Якщо казати глибоко, то ми віримо в те, ця країна заслуговує на повагу, на класний український продукт, щоб українськомовна музика лунала на західних радіостанціях, а не навпаки, як це відбувається зараз. Треба говорити українською, писати українською, жити українською. Саме тому, в нас багато людей цураються себе. Іноді, їм соромно казати, що вони українці. Немає як такої самоідентифікації. В ґрунті "Vidverto" закладена глобальна українська ідея.

У вас є одне відео на пісню "Простим небайдужим", в якій йдеться про стосунки між людиною та державою. Як має артист відноситися до того, що відбувається у країні. Він має бути байдужим чи мати свою окрему думку?

Євген Назарук: Ця людина (вказує на Сергія Кметя) "склєпала" нам це відео "із того, что било". Якщо ти музикант чи особистість, то маєш свою думку. Ми живемо і хочемо кращого життя. Просто зробити вигляд, що нічого не помічаєш, неможливо. В нашому гурті ми часто розслідуємо ті теми, які нам небайдужі. Якщо про Україну, ми скажем про Україну. Щодо пісні "Простим небайдужим", то вона присвячена всім росіянам, які вийшли протестувати.

Залишилось обмаль часу. Повідомте про свої творчі план.

Олександр Криворучко: Новий альбом, телебачення, все плануємо й до цього йдемо.

Ваші поради музикантам-початківцям.

Віталій Анєчкін: Приходьте до нас на концерти та дивіться, як рухається Кметь, і все - більше нічого не треба.

Сергій Кметь: Люди, кохайтеся! Це важлива річ.

Розмова завершується сміхом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте