Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
11:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Наливайкам» - бій: у Дніпропетровську продовжують безкомпромісну боротьбу з незаконною торгівлею

|«« «« »» »»|

На незаконні кіоски, де можна не лише поїсти, а й пригубити оковитої, натрапили в ході рейду незаконної торгівлі.

В одному зі спальних районів Дніпропетровська - по вул. Моніторній, «наливайки» працювали не ховаючись. Кіоски з алкоголем тут стоять просто навпроти школи. На таке неприємне сусідство місцеві мешканці нарікали вже дуже давно.

Зранку у кіоску без жодної назви чи вивіски порожньо. Двері із розбитим склом замотані плівкою. Всередині кіоску дещо темно і стоїть неприємний запах. Таких незручностей не помічає продавець Людмила. Вона, як завжди, чекає на ранкових відвідувачів. Та сьогодні торгівлі і постійних клієнтів не буде.

«Наливайки, які ми тут виявили, знаходяться ближче, ніж за 300 метрів від школи. Підростаюче покоління, ідучи повз таких закладів, споглядає за способом життя дорослих. По цій дислокації була отримана велика кількість скарг від батьків дітей. Тому що біля школи повний безлад», - розповів начальник КП «Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності» міської ради Руслан Мороз.

Він також звернувся до підприємців із проханням схаменутися. Адже боротьба з незаконною торгівлею, яку розпочала команда міського голови Бориса Філатова, є безкомпромісною.

Разом із полісменами інспектори департаментів торгівлі та споживчого ринку міської ради просять показати Людмилу документи та дозволи на торгівлю. Коли виявляється, що необхідних паперів немає, продавчиня починає дзвонити керівництву. Орендар і власниця кіоску збентежені. Перше, що пропонують - домовитись. Руслан Мороз каже, до таких спроб уже звик. Він вкотре нагадує - ці пропозиції не мають сенсу. Інспектори виписують власникам кіоску припис-попередження. Відсьогодні у підприємців є сім днів, щоб вирішити - або самостійно закрити і прибрати «наливайку»,або перепрофілювати асортимент і отримати дозвіл на роботу. У іншому випадку ларьок демонтують примусово.

Продавчиня Людмила, яка працює у «наливайці» кілька місяців, сподівається, що її керівництво прийме правильне рішення. Сама ж вона також вважає, що сусідство її так званого закладу зі школою неправильне. Утім каже - діти до кіоску не заходять.

Ще одна тутешня «наливайка» розташувалася за кілька метрів. Під безневинною вивіскою «Бистро» тут торгують безакцизним алкоголем і наїдками сумнівної якості. Реакція на рейд така сама – дзвінки продавців до власників кіоск і повна відсутність розуміння незаконності цієї торгівлі.

Полісмени, які супроводжували рейд, про продаж безакцизного алкоголю повідомили слідчу групу. Далі це питання вивчатимуть вже вони. За свою недбалість горе-підприємці можуть сплатити штраф – до 200 неоподаткованих мінімумів. Безакцизний алкоголь також мають вилучити. Власники цього кіоску так само отримали припис-попередження.

Руслан Мороз також анонсував на цій вулиці додатковий рейд, який ширше охопить незаконні торговельні споруди, що розташувалися по вулиці Моніторній.

«Зараз у нас попередній огляд території з управлінням торгівлі і захисту прав споживачів. Без сумніву, що жодна з «наливайок» не отримає дозволу на своє місцезнаходження тут», - сказав він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


dlk  (10.01.18 16:45): На ул. Калиновая, возле дома 11-а, прямо напротив входа в детскую музыкальную школы открыт и работает киоск "Закарпатськi вина", в котом продаются алкогольные напитки на разлив. Более того на ухоженных клумбах устанавливаются незаконно и другие киоски.
Видео прилагается https://www.youtube.com/watch?v=VoGfajIaBSE
https://www.youtube.com/watch?v=VoGfajIaBSE
Відповісти | З цитатою
Reality  (10.03.16 15:19): Вашему вниманию, дом по ул.Братьев Трофимовых, 4. Во дворе и вокруг дома 4(!!!) киоска, в которых продают водку на разлив. В том киоске, что во дворе, еще продают сигареты пачками и поштучно, на витрине оных, естественно, нет.
http://s42.radikal .ru/i096/1603/64/0d5d487b0dd5.jpg (убрать пробел перед .ru)
Відповісти | З цитатою
Днепр  (09.03.16 19:04): НАЛИВАЙКА В ТУПИКЕ 4 ТРАМВАЯ - УЖЕ ЗАДОЛБАЛА ВСЕХ!!! Відповісти | З цитатою
давно пора!  (07.03.16 08:55): ж/м Солнечный, за АТБ, возле магазина "Мясо", киоск наливайка! Відповісти | З цитатою
ТРЕЗВЕННИК  (06.03.16 18:45): На ул. Новоорловской 3, 8 и далее (Ленинский р-н) работают "наливайки" без всяких разрешений и налогов. Відповісти | З цитатою
nemezis 12  (04.03.16 20:02): да прямо напротив ленинского суда стоит ларек и там бумажка 100 гр-5 грв. Відповісти | З цитатою
Глаз народа.  (04.03.16 16:51): Похвалились? Держи конфетку! Вы зарплату получаете за свою работу. Есть незаконная торговля - нет зарплаты. А то что вы киоски перетягиваете с места на место, это не работа, это блеф. Відповісти | З цитатою
Любаша  (04.03.16 11:41): За домом по ул.Чичерина, 108 пункт приема бутылок - пристанище для бомжей и пьяниц. Наливают, дают закусить, здесь же справляют нужду и т.д. Напротив Монастырь, попрошайки все здесь толкутся. УБЕРИТЕ ХРИСТА РАДИ!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Анна  (04.03.16 11:23): на Героев Гражданской войны (Березинка на кругу), возле Дома Мяса и множества продуктовых ларьков, затесался магазинчик(раньше это был оптовой магазинчик сигарет и спиртного, а теперь НАЛИВАЙКА), это жуть они тут же пьют, тут же ходят в туалет. Вечно пьянь стоит и утром и вечером, а суббота и воскресенья - это просто день БУХАРЕЙ (подключается еще и блошиный рынок, потом эти чудо-продавцы лежат под окнами 18 дома и отделения ПРИВАТБАНКА, тут же их товар и грязь и вонь после них). УБЕРИТЕ наконец - этот ужас!!! Відповісти | З цитатою
1111  (04.03.16 11:01): Ул. Михаила Драгоманова (бывшая Димитрова), напротив жилого дома пр. А.Поля (бывший пр. Кирова) стоит наливайка!!! Уберите!!! Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті