Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській мерії запропонували можливе рішення питання профтехучилищ

У Дніпропетровській мерії запропонували можливе рішення питання профтехучилищ
Професійно-технічні навчальні заклади, які з 2016 року фінансуються коштами міського бюджету, можуть перетворити на спеціалізовані ліцеї. Очікується, що тут молодь матиме можливість опанувати найзатребуваніші професії робітничої сфери.

Про це під час традиційної прес-конференції розповів в.о. заступника мера Дмитро Погрєбов. Фінансування ПТУ коштуватиме місту близько 150 млн грн.

«У нас тисячі юристів і економістів з вищою освітою, а простих кухарів і слюсарів – їх просто немає. Ці спеціальності на вагу золота. За міжнародними стандартами – це чистий бакалаврат. Цим треба добре зайнятися, подумати, як відформатувати це в правильний вигляд»- повідомив Дмитро Погрєбов.

Дмитро Погрєбов зазначив, що найбільш дефіцитні професії будуть ідентифіковані.Після цього він пропонує перетворити училища на ліцеї, де можна буде здобувати ці спеціальності.

«Це більше плюс, ніж мінус. У якомусь сенсі нам пощастило, що ми тепер можемо цією частиною освіти, на мій погляд, найбільш дефіцитною і затребуваною на ринку, самі якісно керувати і самостійно фінансувати і довести до тої ліквідної стадії, яка буде потрібна і корисна місту», - сказав Погрєбов.

За його словами, якісних змін у цьому питанні можна очікувати вже наприкінці року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


петя  (27.01.16 14:32): куда делся мой комментарий Відповісти | З цитатою
36,9  (27.01.16 09:44): лучше бы убрали побольше ВУЗов,все равно оттуда одни бараны проплаченные выходят (в большинстве) и занимают места тех кто действительно учится хочет Відповісти | З цитатою
Наполеонович  (26.01.16 23:29): "...а простых поваров и слесарей - их просто нет...
---------------------------------------
Не нужно нести чушь. Это уже говорит о том, что и.о.зам.гав Д. Погребов о сфере профтехобразования - без малейшего понятия.
Відповісти | З цитатою
123  (26.01.16 23:28): Поддерживаю, очень правильно! Пусть лучше меньше готовят, но качественнее. Відповісти | З цитатою
Наполеонович  (26.01.16 23:17): В городе слишком много училищ и совсем немного потенциальных абитуриентов из школ. Решать компетентно проблемы системы профессионального образования некому. Чиновники в департаменте очень далеки от реальности. Сеть ПТУ нужно оптимизировать, финансовой инспекции взять под жесткий контроль расходование бюджетных средств, проверить в каждом ПТУ соответствие штатного расписания с количеством реально работающих и прекратить разворовывание денег.
Тот вал и профессиональный уровень "специалистов", которые выпускаются, работодателю не нужны.
Відповісти | З цитатою
пту  (26.01.16 22:08): ну и где востребованы названые профессии? после окончания училища сразу на биржу. там говорят вакансий нет. где молодежи набраться опыта? а ведь везде требуются специалисты Відповісти | З цитатою
рокс  (26.01.16 19:05): давайте сделаем зарплату слесаря как копам-тогда будет спрос. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті