Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
01:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ІТ-освіта світового рівня: на Дніпропетровщині пройдуть безкоштовні курси програмування

ІТ-освіта світового рівня: на Дніпропетровщині пройдуть безкоштовні курси програмування
Мешканців Дніпропетровщини безкоштовно навчатимуть основам програмування. Початківці опановуватимуть найпопулярніші мови програмування за методиками кращих університетів світу – МІТ, Гарварду та Стенфорду. IT-курси стартують в березні в двох бібліотеках Дніпропетровська.

Долучатися до них може кожен бажаючий. Потрібно лише подати заявку, заповнити анкету та пройти тест на здатність швидко навчатися.

«Команда очільника області Валентина Резніченко активно співпрацює з благодійними та громадськими організаціями, волонтерами. Один з цікавих проектів нам запропонував заснований IT-волонтерами фонд BrainBasket. Він організовує курси програмування по всій Україні. Ми відразу відгукнулися та підібрали потрібні для реалізації ідеї приміщення в Дніпропетровську», - розповів радник голови ОДА Віталій Литвин.

Запустити курси у Дніпропетровську планується в березні. Це буде дві групи по 15 людей кожна. Одна з них навчатиметься 12 тижнів, інша - 9. За цей час слухачі опанують основи найбільш популярних мов програмування. Заняття проходитимуть у змішаному форматі: самостійна робота з лекційним матеріалом, який викладено в Інтернет, і практика під керівництвом досвідчених менторів.

Долучитися до курсів може кожен бажаючий. Серед критеріїв відбору – вік від 20 до 40 років, володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача, знання англійської мови на рівні upper-intermediate та величезне бажання.

«Ми націлені на людей, які хочуть перейти з однієї сфери роботи в іншу, у яких сильна мотивація. Пріоритет буде віддаватися воїнам АТО, переселенцям, багатодітним сім'ям, - зазначив директор фонду Володимир Люлька. - IT-індустрія постійно розвивається, у цій сфері з'являються нові вакансії. У комерційному навчальному центрі курси програмування коштуватимуть від 5 до 15 тис. грн. А тепер люди зможуть отримати другий шанс у житті - безкоштовно освоїти нову професію».

У Дніпропетровську заняття проходитимуть в обласній науковій бібліотеці та державній науково-технічній бібліотеці, де обладнають спеціальні комп’ютерні класи. Заявку на учать можна подати на сайті brainbasket.org. Там потрібно буде заповнити анкету та пройти онлайн тест на здатність швидко опановувати новий матеріал.

Загалом у програмі візьмуть участь 100 бібліотек в 22 містах України. На 330 місць вже подали заявки 16 тисяч людей. Тому організатори планують й надалі організовувати таке навчання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дмитрий  (23.03.16 15:15): Доброго времени суток. Скажите, а где можно узнать перечень городов, в которых будет проходить программа? Відповісти | З цитатою
Дотошный  (05.02.16 19:33): А мне - 45, я без работы и списан в утиль... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (13)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті