Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дістаньте руки з кишень, носіть неслизьке взуття та ходіть як лижник – правила безпеки під час ожеледиці

Дістаньте руки з кишень, носіть неслизьке взуття та ходіть як лижник – правила безпеки під час ожеледиці
На Дніпропетровщині ожеледиця. За такої погоди в рази збільшується кількість травм, зазначають лікарі. Щоб не заробити забій та зберегти свої кістки цілими, підберіть взуття з неслизькою підошвою, наступайте на всю ступню та дістаньте руки з кишень.

Декілька простих правил безпеки нагадали в управлінні цивільного захисту облдержадміністрації.

Одягайте взуття з рельєфною підошвою з пористого матеріалу, не носіть високих підборів. Це допоможе уникнути падінь. Дивіться собі під ноги, намагайтеся обходити слизькі місця та нахилені поверхні. Якщо це неможливо, пересувайтеся як лижник - невеликими ковзаючими кроками. Тримайте коліна розслабленими та наступайте на всю підошву. Дістаньте руки з кишень – так простіше контролювати рівновагу. Будьте уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте і, тим паче, не біжіть.

Літнім людям рекомендується використовувати тростину з гумовим наконечником або спеціальну палицю із загостреними шипами.

Падайте правильно. Рятуйте свої кістки, а не сумочку або пальто. Коли відчули, що рівновагу втрачено, намагайтеся присісти, згрупуватися, приземлитися на бік і перекотитися. Так сила удару зменшиться. Якщо ви розумієте, що падаєте на спину - притисніть підборіддя до грудей, а руки витягніть вперед. Це допоможе уникнути удару потилицею і струсу мозку. Не намагайтеся приземлитися на лікті - це найімовірніше призведе до перелому. А от якщо ви вагітні, старайтеся впасти саме на спину.

Gorod.dp.ua на Facebook.


да  (02.01.16 14:40): выньте руки из карманов, расставьте ноги шире а в рот засуньте яблоко - если все таки подскользнетесь и ударитесь лицом о землю у вас во рту будет изумительный привкус крови и свежего яблока. Відповісти | З цитатою
прохожий  (30.12.15 17:30): город готов к зиме!!!Смешно. Відповісти | З цитатою
Дядя  (30.12.15 16:07): Краще відразу повзати або рачки, або по-пластунськи, 100 % не впадеш і нічого не зламаєш, а якщо хтось соромиться, так вже після першої пів-літри земля сама до обличчя наближається. Відповісти | З цитатою
1  (30.12.15 12:01): а посыпать сразу перед или во время дождя низя было? посыпать много сразу не? и не было бы настолько! Зато во всех СМИ - мы всегда готовы на 1000% Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Санчо  (30.12.15 11:23): Все эти рекомендации ни к чему, когда коммунальщики перманентно кладут с прибором на своевременную очистку тротуаров и крыш от снега! Ясен огурец, что куда проще в "понятельно-простительно" поскуливать о том, что #денегнет и при том втихую и внаглую продолжать пилить со свистом бабло. У меня до сих пор при резкой смене погоды нехило так "выворачивает" правую ногу от колена до бедра - последствия довольно жесткого гололедного приземления в январе этого года на участке тротуара между ул. Паторжинского и Гончара. Відповісти | З цитатою
Саша  (30.12.15 10:50): причем тут гололед, если на улице гололедица!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті